promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A földi pokol – nem a forróságba halsz bele a világ legmelegebb helyén, hanem ebbe, mutatjuk
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ha létezik az égben a menny, akkor a purgatórium pedig a Földön testesül meg. Pontosabban, az etiópiai Dallolban található a földi pokol, mivel az átlagos napi hőmérséklet 35 celsius fok, így ez a világ legmelegebb helye hivatalosan is.

Mennyire meleg az etióp Dallol?

Dallol, Etiópia a Föld legforróbb helye az egész éves átlagok alapján, ami azt jelenti, hogy ha egy évig átlagoljuk a Föld minden helyének hőmérsékletét, Dallol átlaga lesz a legmagasabb. Vannak olyan helyek a világon, amelyek adott pillanatokban melegebbek, mint Dallol, de ha az átlagot nézzük Dallol a legforróbb.

Egy másik dolog, ami a Dallolt forróvá teszi, a magas páratartalma és a Hádész kinézetű kénmedencéiből felszálló káros füstök. Többek között a pára az oka, hogy még éjjel sem tud lehűlni. Míg a világ számos forró pontja sivatagokban található, ahol a nappali és éjszakai hőmérsékletek szélsőségesek, addig Dallol átlagos éjszakai hőmérséklete 28 fok, ami melegebb, mint a Föld sok helye nappal.

Élnek emberek Dallolban?

Dallol hivatalosan is szellemvárosnak számít, vagyis egyetlen ember sem él ott állandóan.

Vajon el lehet-e látogatni Dallolba?

Igen, természetesen, bár önállóan csinálni enyhén szólva fárasztó. Valóban, ha véletlenül Észak-Etiópiában tartózkodunk, bérelhetünk egy tevét és egy kísérőt, hogy elvigyen Dallolba.

Van azonban néhány probléma ezzel a valóságban. Először is, mivel Etiópiában általában gyenge az infrastruktúra, nehéz vagy akár lehetetlen lenne eljutni egy olyan helyre, ahol bérelhetnénk egy idegenvezetőt, aki elvinne Dallolba és megtalálná nekünk az említett "pokoli helyet".

Másodszor, minden teve, amely manapság be- és kimegy Dallolból, egy dolgot csinál, dolgozik a helyieknek és nem turistát szállít. A tevék hihetetlenül fontosak a sóbányászat számára Afarban, abban a régióban, ahol Dallolt található.

Azonban vannak olyan magán cégek, akik Etióp körutakat hirdetnek, és túrákat szerveznek, mely során érintik Dalollt is és a híres krátereket és lávatavat.

Fontos megjegyezni, hogy nem túl nehéz meghalni egy ilyen éghajlaton, ezért soha nem maradjunk egyedül és mindig maradjunk a vezetőkkel. Ezenkívül azok a kék és zöld folyadékok, amelyeket látunk a kráterekben, nem víz, hanem kénsav, amely elég koncentrált ahhoz, hogy feloldja még a cipő talpát is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás