promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: Horrorisztikus szél csapott le, az időjárás mindenkiből tréfát űzött
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Csalókának tűnhet az idő.

Olyan időjárás köszöntött be, mely országszerte megdöbbenést okozott. Kicsavart fák, felborult kukák, repkedő szemét...A szombati szél nem kímél senkit és semmit. Pedig ha kinézünk az ablakon, elsőre kifejezetten naposnak és melegnek tűnhet az idő, de a látszat csal. 

Hatalmas széllel találhatjuk magunkat szembe odakint, de fokozatosan csökken az erőssége.

Az Országos Meteorológiai Központ előrejlezése szerint a szombatra ideért nagyon erős széllökések még délután is folytatódnak, de már csak enyhébben. Késő délután csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék, majd felhőátvonulások zavarják a napsütést, de az északkeleti megyékben a nap nagyobb részében több felhő lehet. Arrafelé délutántól ismét kialakulhatnak záporok, sőt hózáporoknak is van esélye. Az északnyugati szél sokfelé viharos lesz, a magasabban fekvő helyeken 90 km/h feletti lökések is lehetnek. Csak késő délutántól mérséklődik a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű, de a délnyugati határnál ennél kissé melegebb is lehet. Késő estére -1 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Szombat estére a legtöbb helyen jelentősen csökken a felhőzet, ugyanakkor az északkeleti részeken az éjszaka első felében még maradhatnak felhős körzetek, és ott éjfélig még záporos csapadék is előfordulhat. Emellett a nyugati országrész fölé fátyolfelhők sodródhatnak. Az északnyugati szél fokozatosan mérséklődik, reggel már élénk szél is csak elvétve lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és +1 fok között valószínű, de az északi völgyekben ennél hidegebb is lehet.

Vasárnap délelőtt az ország legnagyobb részén a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható csapadék nélkül. Ugyanakkor a Dunántúl északnyugati részein felhősebb lesz az idő, és ott este helyenként gyenge eső is előfordulhat. A nyugatias szél napközben megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között valószínű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás