promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti időjárás: Újra vegyük elő az esőkabátokat, ha nem is ítéletidő, de nem fogjuk szeretni azt, ami jön
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Március elején sok arcát meg fogja mutatni az időjárás.

Amilyen hálásak lehetünk a március eleji szép és napos időjárásért, olyannyira nem fog tetszeni a többségnek az, ami a jövphéten várható időjárás ügyben. 

Ha hinni lehet az előrejelzéseknek, akkor már a hét elejétől vegyük elő az esernyőnket, hisz ma még sütött a nap és nyoma sem volt esőfelhőknek, de estére megérkezhet a hidegfront. A MET előrejelzései szerint, március 05-től kezdve jobb, ha mindig nálunk lesz az esernyőnk és az esőkabátunk, de még a télikabátot se dobjuk messzire. 

Hétfőn délelőtt többnyire erősen felhős vagy borult idő várható. Északon szórványosan fordulhat elő eső, havas eső, északkeleten a hegyekben havazás, délen viszont többfelé számíthatunk esőre, záporra. Ott a csapadék zöme a nap második felében érkezik. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 3 és 9, a déli tájakon 10, 13 fok között valószínű. Délutántól Északon szórványosan fordulhat elő eső, havas eső, északkeleten a hegyekben havazás, délen viszont többfelé számíthatunk esőre, záporra. Ott a csapadék zöme a nap második felében érkezik. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 3 és 9, a déli tájakon 10, 13 fok között valószínű.

Kedden jobbára erősen felhős időre számíthatunk, a nap második felében lehet vékonyabb a felhőtakaró. Hazánk déli felén több, északon kevesebb helyen várható eső. Főleg északon, illetve a hegyekben néhol havas eső is előfordulhat. A déli, délnyugati szél sokfelé megélénkül, az északi országrészben néhol időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 5 és 10, délen 11, 13 fok között valószínű.

Szerdán általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Szórványosan előfordulhat eső, zápor. A délnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A hajnali minimumok -1 és +5, a délutáni maximumok döntően 8 és 15 fok között alakulnak.

Csütörtökön Általában közepesen vagy erősen felhős idő várható. Több helyen eleredhet az eső, zápor. A déli, délnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 16 fok között alakul, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékeket.

Pénteken Jobbára közepesen, illetve erősen felhős időre van kilátás. Helyenként előfordulhat eső, zápor. Többfelé megélénkül, néhol időnként megerősödhet a déli, délnyugati szél. A hajnali 0, +6 fokról általában 10 és 17 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Hétvégétől pedig nagyrészt erősen felhős vagy borult idő lesz a jellemző. Több helyütt számíthatunk esőre, záporra. A délnyugati szelet élénk, sokfelé erős lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet általában 2 és 8, a csúcsérték 10 és 17 fok között valószínű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás