promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti időjárás: Újra vegyük elő az esőkabátokat, ha nem is ítéletidő, de nem fogjuk szeretni azt, ami jön

Heti időjárás: Újra vegyük elő az esőkabátokat, ha nem is ítéletidő, de nem fogjuk szeretni azt, ami jön

Időjárás

Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Március elején sok arcát meg fogja mutatni az időjárás.

Amilyen hálásak lehetünk a március eleji szép és napos időjárásért, olyannyira nem fog tetszeni a többségnek az, ami a jövphéten várható időjárás ügyben. 

Ha hinni lehet az előrejelzéseknek, akkor már a hét elejétől vegyük elő az esernyőnket, hisz ma még sütött a nap és nyoma sem volt esőfelhőknek, de estére megérkezhet a hidegfront. A MET előrejelzései szerint, március 05-től kezdve jobb, ha mindig nálunk lesz az esernyőnk és az esőkabátunk, de még a télikabátot se dobjuk messzire. 

Hétfőn délelőtt többnyire erősen felhős vagy borult idő várható. Északon szórványosan fordulhat elő eső, havas eső, északkeleten a hegyekben havazás, délen viszont többfelé számíthatunk esőre, záporra. Ott a csapadék zöme a nap második felében érkezik. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 3 és 9, a déli tájakon 10, 13 fok között valószínű. Délutántól Északon szórványosan fordulhat elő eső, havas eső, északkeleten a hegyekben havazás, délen viszont többfelé számíthatunk esőre, záporra. Ott a csapadék zöme a nap második felében érkezik. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 3 és 9, a déli tájakon 10, 13 fok között valószínű.

Kedden jobbára erősen felhős időre számíthatunk, a nap második felében lehet vékonyabb a felhőtakaró. Hazánk déli felén több, északon kevesebb helyen várható eső. Főleg északon, illetve a hegyekben néhol havas eső is előfordulhat. A déli, délnyugati szél sokfelé megélénkül, az északi országrészben néhol időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 5 és 10, délen 11, 13 fok között valószínű.

Szerdán általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Szórványosan előfordulhat eső, zápor. A délnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A hajnali minimumok -1 és +5, a délutáni maximumok döntően 8 és 15 fok között alakulnak.

Csütörtökön Általában közepesen vagy erősen felhős idő várható. Több helyen eleredhet az eső, zápor. A déli, délnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 16 fok között alakul, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékeket.

Pénteken Jobbára közepesen, illetve erősen felhős időre van kilátás. Helyenként előfordulhat eső, zápor. Többfelé megélénkül, néhol időnként megerősödhet a déli, délnyugati szél. A hajnali 0, +6 fokról általában 10 és 17 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Hétvégétől pedig nagyrészt erősen felhős vagy borult idő lesz a jellemző. Több helyütt számíthatunk esőre, záporra. A délnyugati szelet élénk, sokfelé erős lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet általában 2 és 8, a csúcsérték 10 és 17 fok között valószínű.

Borítókép:  Illusztráció / Profimedia

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás