promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: páros lábbal száll Magyarországba a tél, támadnak a mínuszok
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Amilyen enyhe volt eddig országszerte az időjárás, most olyan hideg lesz.

Sokan vártak tavaly év végén a fehér karácsonyra, de sajnos elkerült minket, hiszen olyan enyhe volt az időjárás, hogy gyakorlatilag elég volt csak pulcsit felvennünk, mikor a szeretteinket kikísértük az ünnepi ebéd/vacsora után. Az utóbbi napokban viszont érzékelhetően hűvösebbre váltott az időjárás, sőt, helyenként még havazott is – és úgy tűnik, hogy ez továbbra is folytatódik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből kiderül, hogy péntek hajnalban borult, erősen felhős, párás időre számíthatunk. Helyenként gyenge intenzitású, vegyes csapadék várható, vagyis hószállingózás, havas eső, illetve szitálás. Gyenge, vagy mérsékelt marad az északkeleti, északi szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5 fok között alakul – az északi völgyekben hidegebb is lehet.

Péntek délelőtt és napközben továbbra is erősen felhős, borult idő lesz, néhol előfordulhatnak kisebb-nagyobb szakadozások a felhőtakaróban. Helyenként havazás, hószállingózás, illetve vegyes halmazállapotú csapadék is lehetséges, ezekre mindenképp érdemes felkészülni, ha esetleg utazunk valahova. Elég nagy területen megélénkül az északi szél, főleg a Nyugat-Dunántúlon és a Bodrogközben.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között várható.

Itt lehet megnézni a met.hu videós időjárás-előrejelzését, ami szintén megerősíti, hogy valóban megérkezett Magyarországra a tél, még akkor is, ha még nem mutatta ki igazán a foga fehérjét:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás