promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az OTP jól megszívatta az ügyfeleit, jogos a felháborodás
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Népharag zúdult az OTP-re.

Totális a káosz az OTP banknál. Az ügyfelek teljesen felháborodtak, ugyanis csütörtök reggel nem működött a készpénzfelvétel és a bankkártya-használat. Az OTP szerdai tájékoztatása szerint hajnali 1 és 5 óra között lett volna leállás a rendszerben, de egészen háromnegyed 9-ig semmi sem működött.

„Fejlesztési okokból 2023. január 26-án hajnali 1 és várhatóan hajnali 5 óra között nem, vagy csak részlegesen lesz elérhető az OTP Bank kártyás fizetési rendszere. Ez azt jelenti, hogy a fizetési terminálokon és az online felületeken nem, vagy csak korlátozottan lehet tranzakciót végezni, illetve az OTP logós kártyákkal sem, vagy csak korlátozottan lehet majd fizetni és készpénzt felvenni ebben az időszakban.”

- tette közzé a hivatalos Facebook-oldalán a tájékoztatást az OTP bank.

A rendszer viszont még reggel sem volt használható, alapvető szolgáltatások nem működtek. Teljesen jogos volt a felháborodás, az emberek a bank közösségi oldalán panaszkodtak, hogy nem tudtak elindulni vásárolni, nem tudtak pénz kivenni a számlájukról.

„21. század... tartsd az otp-ben a pénzed és megáll az élet...”

„mondjuk most sem 08:17 -kor... gratula azért remélem,hogy aki ezért felelős azt páros lábbal kirúgták már..meg az informatikai vezetőt is... alkalmatlan lúzerek”

„7:45-kor és most 8:30-kor sem lehet használni semmit... méghogy hajnali 1-5 között csinálják!!! Nevetséges! Miért nem lehet az ilyen rizikós fejlesztést szombat-vasárnap csinálni? Ja, mert akkor mondjuk kevesebb dolgozó embernek táncolnak az idegein és az nem ennyire jó szórakozás?”

Az OTP kiadott egy újabb tájékoztatást arról, hogy nagy erőkkel dolgoztak a hiba elhárításán, és elnézést kértek az ügyfelektől. Nem sokkal háromnegyed 9 előtt az OTP Bank kommunikációs vezetője, Endrényi Balázs tájékoztatta arról a sajtót, hogy a leállásról szóló tájékoztatást levették a honlapjukról, a hibát elhárították, és minden rendesen működik. A Promotions egyik újságírója szintén az OTP ügyfele, ezért megpróbálkozott a készpénzfelvétellel, és mi is meg tudjuk erősíteni, hogy a hibát elhárították.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás