promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti időjárás: teljesen sokkolódni fogsz, ha meglátod ezt a térképet Magyarországról
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Jövő héten is visszatérhet a tél, szóval készülni kell havazásra hazánkban. Mutatjuk részletesen az előrejelzést!

Megérkezett Magyarországra a télis fordulat, csak azok élvezhették a havat, akik fent voltak a hegyekben. Hazánk többi részén inkább az esernyőt kellett használni, mivel eszméletlen nagy mennyiségű csapadékot kaptunk a nyakunkba. Voltak olyan részek, ahol nem túl sokat láthattuk a napot.

Az is elképesztő, ami ma történt. Az Időkép számolt be róla, hogy Dunántúlon havas télies, a Dunától keletre enyhébb, sokfelé napos, a Tiszántúlon és délkeleten kora tavaszias időjárás jellemezte a vasárnap délutánt Magyarországon.

Ide kattintva lehet megnézni a térképet, amin sokan le fognak döbbenni. A Kendig-csúcs volt hazánk leghidegebb pont, -3,7 fokkal, a legmelegebbet pedig délkeleten, Kötegyánban mérte az Időkép, ahol 13,2 fokot mutatott a hőmérő. Érdekes látni, hogyan szakadt ketté Magyarország. A különleges helyzetet egy hidegörvény teremtette meg.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint jövő héten visszaszorul a csapadék, de ettől még néha elő kell venni az esernyőt, sőt, Magyarországon a hét második felétől néhány rész fehérbe borulhat.

A hét első napján az Alpokalján, a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön borult égre kell számítani, míg északkelet felé haladva egyre vékonyabb lesz a felhőzet. A Dél-Dunántúlon többfelé eshet eső, havas eső, majd napközben az Alpokalján és a Dél-Alföldön is. A szél többfelé megélénkül, olykor megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunától keletre általában 7 és 12, a Dunántúlon 3 és 6 fok között valószínű.

Kedden Magyarország délnyugati felén borult idő várható néhol esővel, de a nap második felében vékonyodik a felhőzet. Másutt változóan felhős idő valószínű, északkeleten lehet a legtöbb napsütés. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a szél. A hajnali mínusz 4, plusz 5 fokról 3 és 10 fok közé emelkedik a hőmérséklet, északkeleten valószínűleg enyhébb idő várható.

Szerdán hajnalban főleg az északnyugati és déli részeken köd, pára képződik, ott tartósan borult maradhat az idő. Másutt a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Számottevő csapadék nem valószínű. Sokfelé megélénkül a szél. Hajnalban általában mínusz 5, plusz 2, kora délután 1, 5 fok várható.

Csütörtökön napközben nagyrészt borult lesz az ég Magyarország felett, elszórtan valószínű gyenge havazás, hószállingózás. Éjjel pára-, ködfoltok képződhetnek. Az északnyugati szelet helyenként élénk lökések kísérhetik. A minimumhőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 1, a maximum 1 és 5 fok között valószínű.

Pénteken erősen felhős idő valószínű, a keleti részeken van esély napsütésre. Szórványosan valószínű havazás, hózápor. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északkeleti szél. A hőmérséklet hajnalban mínusz 4 és plusz 1, kora délután általában 0 és plusz 4 fok között alakul.

Szombaton felhős időre van kilátás, továbbra is Magyarország keleti részén van esély napos időszakokra. Helyenként előfordulhat hószállingózás. Az északi, északkeleti szelet élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. Hajnalban mínusz 4 és mínusz 2, kora délután 0 és plusz 3 fok közötti hőmérséklet várható.

Vasárnap erősen felhős idő lesz és továbbra is helyenként fordulhat elő havazás, hószállingózás. A nyugatira, északnyugatira forduló szelet elsősorban az északnyugati részeken erős, esetleg viharos lökések kísérhetik. Hajnalban mínusz 6 és mínusz 3, kora délután 0 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás