promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: hátborzongató felvételek kerültek elő – ilyet nem igazán látni a télen
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarországon teljesen felborított mindent a mediterrán ciklon. Tényleg őrület, hogy mit művel az időjárás így január közepén.

Hát, rég volt ennyire izgalmas az időjárás Magyarországon, mint most. Szinte a meteorológusok is csak kapkodták a fejüket, hogy mi történik éppen. Volt itt néha napsütés, zivatar, jégeső, a hegyekben pedig még havazott is. Az Időkép beszámolója szerint 20 és 40 centiméter között változik a hóvastagság a Nagy-Hideg-hegyen.

Amíg odafent tombol a tél, addig Magyarország néhány része nyári szintű zivatarokba csöppent bele. Kecel és Bükkszék környékéről még jégesőt is jelentettek az Időkép észlelői.

Közben hátborzongató felvételek kerültek elő. Január középen inkább gondolna az ember UFO-ra, mint villámlásokra az égen, de valóban így télen cikáztak a villámok, ráadásul elég látványosan. A videóban meg is lehet nézni, hol lehetett látni a jelenséget.

Miután a zivatarlánc elhagyta kelet felé Magyarországot, már kicsit szárazabb időt kaptunk. Ez persze nem tart sokáig, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint délnyugat felől mindenütt beborul az ég. Sok helyen számíthatunk záporra, esőre majd az éjszaka második felében északnyugat, nyugat felől a Dunántúlon egyre több helyen válthat a halmazállapot havas esőre, hóra.

Az északira forduló szél a Nyugat-Dunántúlon fokozatosan erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +7 fok között alakul, tehát dermesztő hideg abszolút nem lesz.

Magyarországon a csütörtök is felhősen indul, inkább csak Tiszántúlon szakadozhat fel a felhőzet rövid időre. Az esernyőt semmiképpen sem érdemes otthon hagyni továbbra sem. Sok helyen várható csapadék, amely a Dunántúlon a Duna mentén és az Északi-középhegységben egyre inkább havazás, havas eső, az Alföld legnagyobb részén döntően eső lehet.

A hegyvidéki területek mellett - ahol akár vastagabb hóréteg is kialakulhat - síkvidéken a Dunakanyar-Zala/Somogy megye sávban van esély néhány cm-es olvadozó hóréteg kialakulására. A délkeleti megyékben egy-egy zivatar is lehet. Késő délutánra szűnni kezd a csapadék, este már csak kevés helyen eshet. A Dunántúlon az északi, míg az Alföldön a délnyugati szelet kísérik erős széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 1 és 5, az Alföldön többnyire 5 és 10 fok között valószínű, de a keleti határ mentén 11, 12 fok is lehet.

Bátran kijelenthetjük, hogy ilyen őrült időjárás még nem igazán volt Magyarországon január közepén.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás