promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így juthatsz ingyen LED-izzókhoz Magyarországon, pazar programot hirdetett egy nagyváros
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Évente akár 17 ezer forint is megtakarítható általa.

A világító diódák forradalmasították az áramhasználatunkat, persze nem ezen a néven, a legtöbben ugyanis LED-izzóként ismerik ezeket a fényforrásokat. Feltalálásuk három japán tudós nevéhez fűződik, akik már 1994-ben előrukkoltak fantasztikus ötletükkel, de a termék elterjedésére persze várni kellett egy kicsit.

A LED-ek óriási előnye, hogy elképesztően takarékosak a hagyományos izzókhoz képest. Hátrányuk viszont, hogy szívfájdítóan drágák, ezért az emberek nem szívesen cserélik le ezekre a lakásaikban lévő fogyasztóikat, hiszen a megtérülés ideje nem hetekben vagy hónapokban mérhető.

Ezt ismerte fel az egyik magyarországi önkormányzat is, amely most pazar programot hirdetett. A debreceni lakosok ingyen juthatnak LED-izzókhoz, és ennek érdekében nem is kell különösebben fáradozniuk.

A részletek a helyi Dehir.hu hírportálon is elérhetők, a lényeg pedig az, hogy mindazok juthatnak hozzá térítésmentesen a méregdrága termékekhez, akiknek a nevén villanyszámla van, és regisztrálnak a ledcsere.hu oldalon.

A debreceniek regisztrációjára január 16. és február 28. között kerülhet sor, vagyis a program már el is indult. A jelentkezők nem kérhetnek tetszőleges számú LED-fényforrást, azt ugyanis a feltöltött adatok alapján a rendszer számolja ki, hogy az adott háztartás hány ingyenes izzóra jogosult. Adatrögzítés után az átvételi pont címe is megtudható.

A regisztráció során talán az jelenti a nehézséget (főleg az idősebb személyeknek), hogy a személyi dokumentumok, illetve a villanyszámla másolatát (fotóját) is fel kell tölteni az oldalra. A ledcsere.hu oldal szerint 5 darab 100 wattos hagyományos izzó LED-re cserélésével átlagosan évi 17 ezer 600 forint takarítható meg, vagyis érdemes egy kicsit szöszmötölni a jelentkezéssel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás