promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: olyasmi érkezik Magyarországra, aminek nem mindenki fog örülni - erre jobb, ha felkészülünk
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hidegfront csap le a Kárpát-medencére, nem mindenkinek fog tetszeni az időjárás.

Kifejezetten enyhe volt a karácsony, az újév, és az utána következő hét is, de úgy tűnik, hogy most visszatér egy kicsit a hideg, beköszönt a tél, és megmutatja, hogy ez az időszak bizony arról szól, hogy fázunk, és melegebb ruhákat veszünk fel. Éjszaka hidegfront érkezik a Kárpát-medencébe, de szerencsére nem marad sokáig, Magyarországon utána elvileg visszatér egy kicsit az enyhülés – ami igazából rendesen el sem tűnik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton borult lesz az ég, hajnaltájt szakadozni, csökkenni fog a felhőzet a Nyugat-Dunántúlon. Fokozatosan kelet felé fog haladni a hidegfronti csapadékzóna, helyenként eshet az eső, leginkább a Dunától keletre fekvő tájakon. A legalacsonyabb hajnali/reggeli hőmérséklet 1 és 5 fok között alakul – a nyugati határszélen gyenge fagy is előfordulhat.

Szombaton a reggeli órákban már az ország jelentős részén felszakadozik a felhőzet, többórás napsütésre lehet számítani. Viszont az északkeleti, keleti részen marad leginkább a borult, párás idő. Estétől várható felhőzet-vastagodás, a frontális csapadékzóna folyamatosan kelet felé helyeződik, így valószínűleg délutánra már a Tiszántúlon is el fog állni az eső. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4, illetve 11 fok között várható.

Itt lehet megnézni a met.hu videós előrejelzését:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás