promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az ország kétharmadára figyelmeztetést adtak ki - mutatjuk, mikor havazik legközelebb Magyarországon
Borítókép:  Pixabay
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy december eleje óta meglehetősen nehéz feladat kiigazodni Magyarország időjárásán. 

Az ország jelentős részén sűrű köd képződött főként a hajnali, a reggeli és az esti órákban, ennek következtében az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki. A sűrű ködöt még a mai napon is észlelhettük az ország számos pontján, kiemelten délen, az Alföldön, az Északi-középhegységben és az Alpokalján. 

Kedden, azaz a holnapi napon erősen felhős, borult, szomorkás égboltra számíthatunk.

Többfelé várható eső, zápor, ezután nyugat felől felszakadozhat a felhőzet, a csapadék inkább az ország keleti része felé húzódhat. Halmazállapotváltozás is történhet, a hegyekben néhol havas eső, hó is hullhat. Egy mediterrán ciklon alakítja majd egyébként az időjárásunkat.

Szeles idő várható kedden, főleg a Dunántúlon ez viharossá is fokozódhat. A hajnali órákban 1-6 Celsius-fokra számíthatunk, napközben pedig 4-9 fok környékére kúsznak fel a hőmérők.

Havazás csütörtöktől is várható a magasabb tájakon, bár aznap is inkább esővel számolhatunk, de helyenként előfordulhat havas eső, hó, néhol akár ónos eső is. 

A hét közepén érkezik egy hidegfront, amelynek köszönhetően havazhat Magyarország számos pontján, azonban a 2023-as év második hetének végére melegebb időjárás várható, akár 11 fokot is mutathatnak majd napközben a hőmérők. Érdemes tehát rétegesen öltözködni, óvatosan közlekedni a sűrű köd miatt, illetve eltenni az esernyőt a hátizsákunkba indulás előtt. 

Tekintsd meg az OMSZ időjárás-előrejelzését alább! 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás