promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: nagy felfordulást okoz Magyarországon a közeledő hidegfront, de ez jó hír is néhány városnak
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A hidegfront viharos széllel csap le, csapadékra viszont nem igazán kell számítani, maximum néhány záporra.

Sokan örülhetnek, mert jelenleg marad a rezsikímélő időjárás Magyarországon, még úgy is, hogy a melegfrontot egy hidegfront fogja felváltani hazánkban. Ahogyan az Időkép is felhívta rá a figyelmet, az északi részeken eléggé rossz a levegő minősége.

A csütörtökön érkező hidegfront pont ennek lesz az ellenszere, mert a viharos szél szépen odébb görgeti majd a felgyülemlett légszennyező anyagokat. A lap egy videót is összerakott erről, amit lent tudtok megnézni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint Magyarországon északnyugat felől tovább vastagszik a felhőzet, általában erősen felhős lesz az ég. Az elmúlt éjjel volt a Quadrantidák meteorraj maximuma, és ezeken a területeken így valószínűleg nem lehet majd meglesni a „hullócsillagok” maradékát.   

Csak elszórtan fordulhat elő gyenge eső, főleg szitálás. Egyre nagyobb területen megélénkül, megerősödik a déli, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között valószínű, tehát sehol sem fog fagyni hazánkban.

Csütörtökön közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, majd a nap második felében a legtöbb helyen előbújik a Nap. Magyarország néhány részén elszórtan lehet eső, záporeső, és a délnyugati szél egyre nagyobb területen nyugatira, északnyugatira fordul, több helyen erős, néhol viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul, szóval abszolút nem lesz hideg.

Pénteken gyengülni fog a szél, és a hőmérséklet sem fog igazán visszaesni Magyarországon, bár északkeleten jóval hűvösebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7, 12 fok között alakul, északkeleten viszont csak 4, 6 fok valószínű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás