promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Drasztikus fordulat jön az időjárásban karácsony után, derült égből villámcsapásként fog érni minket
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tavaszias időnk lesz karácsonykor, aztán az ünnep után rögtön jön a drasztikus lehűlés.

Magyarország időjárása teljesen megbolondul a következő napokban: a szenteste és a karácsony tavaszias idővel és 10-nál is melegebb hőrmérséklettel fog telni, aztán december 26-a után radikális változás jön, megérkezik a hidegfront és a lehűlés előszele.

Péntek éjszaka mindenütt beborul az ég, főként északkeleten párás, egyes részeken tartósan ködös idő valószínű. Északnyugat felől csapadékzóna érkezik, így egyre többfelé elered az eső. Intenzívebb esőre nagyobb eséllyel az északi részeken számíthatunk. A délnyugati szél helyenként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7 fok között valószínű, de hajnalra a legtöbb helyen enyhül az idő.

December 24-én, szenteste a nap első felében még csak kisebb, majd délutántól, késő délutántól már egyre nagyobb területen szakadozik, csökken a felhőzet, illetve mindeközben északkeleten is javulnak a látási viszonyok. Estétől a Délnyugat-Dunántúlon növekszik a ködhajlam. Az egybefüggőbb csapadékzóna reggel, délelőtt kelet felé távozik, de a délnyugati részeken még estig előfordulhat eső. A nyugatira, északnyugatira forduló szelet több helyen élénk, főként a főváros és az Északnyugat-Alföld tágabb térségében erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 13 fok között várható, de helyenként pár fokkal hűvösebb maradhat az idő.

December 25-én, karácsony első napjának éjjelén többfelé képződik köd, illetve rétegfelhőzet (nagyobb eséllyel délnyugaton és északkeleten), mely napközben fokozatosan zsugorodik. Emellett nyugat felől középszintű felhősáv vonul át az ország felett, így összességében felhős idő valószínű hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb néhol fordulhat elő szitálás, csepergés. Gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +5 fok között alakul, de északkeleten ettől több fokkal hidegebbet, fagypont alatti értékeket is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 6 és 12 fok között várható, de a tartósan ködös, rétegfelhős tájakon pár fokkal alacsonyabb csúcsértékek is előfordulhatnak.

December 26-án, karácsony második napján ismét nagy területen képződhet köd, illetve rétegfelhőzet, mely többfelé napközben is tartósan megmarad. Emellett délutántól hidegfronti felhőzet húzódik az ország fölé. Általában tehát erősen felhős vagy borult lesz az ég, inkább csak a Dunántúlon és a déli országrészben fordulhatnak elő vékonyodások, szakadozások a felhőzetben. Estig érdemi csapadék nem valószínű, majd északnyugat felől már helyenként kisebb eső előfordulhat. Az eleinte déli, délnyugati szél északnyugati, nyugati irányba fordul, többfelé fordulhatnak elő élénk, a Dunántúlon időnként erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +8, a legmagasabb nappali hőmérséklet az északi országrészben általában 4 és 10, délebbre többnyire 10 és 16 fok között alakul.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás