promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megtébolyodik Magyarország időjárása - a Jézuska jókora meglepetést tartogat az ünnepekre
Borítókép:  Pixabay
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egyre nehezebb követni Magyarország időjárásának váltakozását. 

„Ha Katalin locsog, karácsony kopog" - szól a mondás, azonban úgy tűnik, idén nem válik valóra a néphiedelem. November 25-én fagyos hideg volt Magyarországon, karácsonykor azonban meglepő fordulatra számíthatunk. Lerántjuk a leplet arról is, hogy fehér lesz-e az idei karácsony hazánkban.

[[c1]]

Nem csak Magyarországon, de Európa jelentős részén is szokatlan enyhülésre számíthatunk az ünnepek alatt, amire december elején még semmi jel nem mutatkozott. Csütörtök hajnalban erősen felhős és borult lesz az ég, ami helyenként párás idővel párosul majd. Elszórt jelleggel esőre és szitálásra, sőt ónos esősőre is számíthatunk, ezáltal csúszós is lehet a helyzet, érdemes tehát óvatosan közlekedni.

Holnap napközben borongós, szomorkás időjárás vár ránk, kisebb esőzésekkel. A csúcsértékek általában 0 és 6 Celsius-fok között alakulnak majd. A következő napokban pedig jön a teljes őrület és enyhülés, amire senki sem számított hazánkban: meglepő, de karácsony környékén akár 10 fokos melegre is számíthatunk, ami felidézheti bennünk a késő őszi napokat. 

Egész hétvégén várhatóak gyenge esőzések, főként szenteste másnapján, szombaton.

Kiadós csapadékra azonban nem kell készülni, hiszen teljes mértékben az enyhülésé a főszerep az ünnepek alatt. Ennek tükrében kijelenthető, hogy halmazállapotváltozásra idén sem számíthatunk, így a karácsony ezúttal sem lesz fehér.

Tekintsd meg az OMSZ időjárás-előrejelzését videó formájában is!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás