promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: éjszaka fürgén pörögnek majd a gázórák, hideg lesz, és Magyarország bizonyos tájaira megérkezik az autósok rémálma
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fagy, vizes hóréteg és ónos eső is várható.

Szombaton Magyarország északi felén már csak épp, hogy fagypont fölé emelkedett a nappali hőmérséklet, sőt többfelé aprócska havazásnak is örülhettek az emberek. A déli tájakon mért 6–8 fok viszont az évszakhoz képest kellemesnek volt mondható.

Szombat estétől dél felől tovább vastagszik a felhőzet, emiatt borult idő várható. Főleg az ország déli felében és nyugaton eshet az eső, emellett a nyugati megyékben és a Bakonyban vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat. Az északi, északkeleti szél az ország délkeleti felén megélénkül – jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb hőmérséklet -3 és +4 fok között várható.

Vasárnap reggeltől eleinte sok lesz a felhő, majd lassanként szakadozottá válik a felhőtakaró, délutántól pedig nyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. Délelőtt délen még többfelé, délután már csak délnyugaton eshet az eső. Jobbára mérsékelt marad az északias szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között valószínű.

Veszélyes időjárási jelenség ugyan Magyarország területén vasárnap éjfélig nem valószínű, de szombat este az érkező csapadékrendszerből az Alpokalja térségében átmenetileg havazásba válthat a csapadék, amelyből ideiglenesen 2 cm vizes hóréteg képződhet. A halmazállapot-váltás során rövid időre gyenge intenzitású ónos eső sem kizárt az említett területen.

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás