promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Friss: az első hó ekkor zúdul Magyarországra, ideje előtúrni a télikabátot a gardróbból
Borítókép:  Illusztráció / Pixabay
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hamarabb boríthatja be Magyarországot a hó, mint hinnéd. 

Ahogy szerda este írtuk, az Időkép péntekre jósolta az első havazást, de úgy tűnik, egyes régiókban már a mai napon, azaz csütörtökön is eshet. Míg az október és összességében az ősz is enyhének mondható volt, úgy tűnik, ezúttal végleg beköszönt a télies időjárás. Itt az ideje előkaparni a melegebb kabátot a szekrényből, feltenni a téli gumit, és persze reménykedni, hogy kíméletes télnek nézünk elébe. 

A tegnap esti, részletes időjárás-előrejelzésünket az alábbi cikkre kattintva tudod elolvasni.

A kiderül.hu úgy írja, hogy komoly lehűlés veszi kezdetét, jellemzően északkeletre jut a hidegebb idő és akár az első hópelyhek is. Az ország több pontján süllyedhet fagypont alá csütörtökön a hőmérséklet az éjszakai, hajnali órákban. Napközben a nap kisüthet helyenként, de túlnyomó többségben borús, szomorkás idő várható. 

A keleti, északkeleti országrészekben záporokra, esőkre lehet számítani, sőt a magasabban fekvő helyeken hózápor is kialakulhat. A legmagasabb csütörtöki nappali hőmérséklet 4 és 12 Celsius-fok környékén alakul majd, és északkeleten várható a leghidegebb, legfagyosabb időjárás. 

Pénteken viszont már elég nagy a valószínűsége a havazásnak, főleg az Északi-középhegység térségében. A várható hómennyiségről egyelőre még korai beszélni, de csak a legészakabbi tájakon várható néhány centi hó. A mai és a holnapi napon északkeleti szélre lehet számítani, amely ahogy már melítettem, hűvös időt hoz a Kárpát-medence térségébe. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás