promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: meglepő fordulat jön Magyarországon – nem árt felkészülni, mert hamarabb érkezhet meg a hó, mint gondoltuk
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarország nagyobb részén persze még esőre kell számítani.

Sokáig igazi ajándékként foghattuk fel, hogy nem csak Magyarország, hanem Európa nagy részén enyhe volt az október, és eddig a november is, de a rezsikímélő időjárásnak lassan vége. Nem árt elővenni a téli kabátot, feltenni az autókra a téli gumit, mert fordulat jön a meteorológiában, sőt, lassan leeshet az első hó is Magyarországon.

Az Időkép még péntekre jósolta a havazást, de most annyiban változtattak, hogy az Északi-középhegység magasabb csúcsain akár már holnap is megtörténhet a halmazállapot váltás.

A lap arról számolt be, hogy északkeletről magasban beszivárgó fagyos légtömeg már csütörtökön átfedésbe kerülhet az északkeleten lévő gyenge csapadékzónával. Ez még nem lesz jelentős, de pénteken Magyarországon az északi, északkeleti tájakon már számítani kell komolyabb havazásra.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint holnap nyugodtabb időre számíthatunk, ez csak átmeneti lesz, ugyanis pénteken már jön is az újabb mediterrán ciklon.

A mostani eső fokozatosan kelet, északkelet felé helyeződik át, hajnalban, reggel már csak az északkeleti részeken és a Tiszántúlon eshet. Az északnyugati szelet helyenként élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.

Csütörtökön Magyarország nyugati felén átmenetileg felszakadozhat a felhőzet és pár órára kisüthet a nap, míg kelet felé haladva túlnyomóan borult idő várható. Napközben a keleti, északkeleti országrészben előfordulhat gyenge eső, zápor, sőt a magasabban fekvő helyeken hózápor is kialakulhat, emellett estétől az északnyugati részeken fordulhat elő gyenge eső. Az északnyugati, míg a Dunántúl nyugati részén a délnyugati szelet kísérhetik élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 12 fok között alakul, északkeleten lesz a leghidegebb.

Pénteken tehát északon, északkeleten megérkezhet az első komolyabb havazás. Ide kattintva tudjátok megnézni az Időkép térképét, hogy ez miképp fog kinézni. A csúcshőmérséklet ezeken a magyarországi területeken már csak 0 és +4, máshol mág 5 és 11 fok között alakulhat. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás