promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: leesett az első hó Magyarországon tavaly ilyenkor már, de ma éjszaka sem alhatunk gondtalanul, fel kell csavarni a fűtést
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fagypont körüli hőmérséklet várható szombatról vasárnapra virradóan.

Enyhe ősz áll mögöttünk, ezt bátran mondhatjuk, de a megérzéseink mellett konkrét adatokra is támaszkodhatunk. Tavaly már október 10-én leesett az első hó, mégpedig Kékestetőn, ahol rövid időre hópelyhek váltották az esőt a plusz 2 fokos hőmérsékletben.

2021. november 26-án aztán már nemcsak észak-magyarországi kuriózum maradt a hóesés, hiszen Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megyékben is leesett az első hó. Ettől idén még nagyon messze állunk, ami alighanem sokaknak jó hír.

Szombat estétől nagy területen képződik köd vagy rétegfelhőzet, amelyek reggelre az ország döntő részét beboríthatják. Szitálás előfordulhat, és gyenge marad a szél – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0 és +7 fok között várható.

Vasárnap reggeltől az éjszaka képződött köd, rétegfelhőzet kiterjedése fokozatosan csökken, helyenként – legnagyobb eséllyel északkeleten és nyugaton – viszont tartósan megmaradhat. Szitálás előfordulhat. A déli országrészben időnként megélénkül a keleti szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos részeken 11 és 15, a tartósan borult, párás területeken 7, 10 fok között alakul.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás