promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ilyen idővel indul a csonka munkahét, de már azt is sejtjük, mi vár ránk november 20-ig
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A szokottnál melegebb és szárazabb idővel teltek az ünnepek.

Nem lehetett panaszunk az október végére, hiszen kellemesen meleg, a szokottnál talán enyhébb, és kevésbé csapadékos idővel ajándékozott meg bennünket. Ez a november eleji csendes ünnepekre is megmaradt, így jól indul a csonka munkahét is.

Az október 31-i Halloweent és a november 1-ji mindenszenteket követően szerdán a halottak napját tartják a keresztények. Kevesen tudják, hogy a holtakra emlékező ünnep már az ókori rómaiak idejében is volt, igaz, azt februárban tartották. De ennyi felvezető elég is, hiszen most az a nagy kérdés, hogy meddig tart ki a jó idő.

Kedd estétől északnyugat felől egy hidegfront hatására növekszik, vastagszik a felhőzet, eközben a megmaradt rétegfelhőzet terjeszkedik. Köd elsősorban a délnyugati határ közelében alakulhat ki, de északkeleten is romlanak a látási viszonyok. Szitálás, gyenge eső helyenként előfordulhat. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás – jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul.

Szerda reggel jellemzően felhős idő várható, majd északnyugat felől mindenütt csökken a felhőzet, és a legtöbb helyen többórás napsütés valószínű. Este nyugat felől újra megvastagszik a felhőzet. Szitálás, gyenge eső, zápor helyenként előfordulhat. Az északnyugati szél csak az Észak-Dunántúlon élénkül meg időnként.

A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagyobb részén 18 és 21, az északkeleti, keleti megyékben 13 és 17 fok között alakul.

A met.hu oldalon nemcsak az látható, hogy lényegében egész héten ilyen idő várható (szerdán és csütörtökön több csapadékkal), hanem az is, hogy a várható európai hőmérsékleti és csapadék anomáliát bemutató térképeken Magyarország területe a következő két hétre vonatkozóan is bordós árnyalatú. Ez jó hír, ugyanis azt jelenti, hogy nagyjából november 20-ig az átlagosnál melegebb és szárazabb idő várható.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás