promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti időjárás: fel kell készülni a viharos szélre Magyarországon – térképen mutatjuk, hol lesz a legrosszabb a helyzet
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarországon északnyugaton kell számítani a legerősebb szélre, de aztán nagy változás áll be az időjárásban.

Nincs mese, elkezdődött az október, szóval nyakig benne vagyunk az őszben. Az évszak eddig elég sokszínű volt, mivel kaptunk a nyakunkba rengeteg esőt, minimális jégesőt, és olykor ugyebár napsütést is, bár abból az utóbbi időben nem volt sok.

Persze örüljünk ebben az esetben, hogy Magyarországon csak ilyen dolgokkal kell foglalkoznunk, ha időjárásról van szó, mivel a világ túlsó végén közben beindult a hurrikánszezon. A galériánkban meg is nézhetitek, hogy az Ian nevű hurrikán milyen felfordulást tudott okozni.

Hurrikán erősségű természetesen nem lesz, de a hét elején viharos szélre kell számítani hazánkban. Az Időkép is figyelmeztet, hogy főleg északnyugaton, a Bakonyban és a Dunakanyar térségében lehetnek erős lökések. Ide kattintva láthatjátok a térképet, hogy Magyarország melyik részén mire kell számítani.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között várható, de a szél ugyebár rontani fog a hőérzetünkön. Napsütéses idő lesz, szóval csak helyenként fordulhat elő eső a gomolyfelhők miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden is felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb egy-egy zápor fordulhat elő. Az északnyugati szelet ezen a napon még mindig élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A minimum-hőmérséklet általában 6 és 11 fok között alakul, de a szélvédett völgyekben hidegebb is lehet, délután 14-19 fok valószínű.

Szerdán a kevés gomoly- és a sok fátyolfelhő mellett általában több órára kisüt a nap. Hajnalban helyenként pára-, köd, rétegfelhőzet is lehet. Csapadék nem valószínű. Többfelé megélénkül a déli, délnyugati szél. A hajnali 1-9 fokról 15 és 21 fok közé emelkedhet a hőmérséklet. Innentől jó hír, hogy beköszönt egy picit a vénasszonyok nyara.

Csütörtökön általában fátyolfelhős, napos időre számíthatunk. Hajnalban helyenként pára-, köd, rétegfelhőzet is lehet. Csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A hajnali 4-11 fokról 18 és 23 fok közé melegszik fel a levegő.

Pénteken a pára-, köd, rétegfelhőzet feloszlását követően általában fátyolfelhős, napos idő valószínű. Csapadék nem valószínű. Néhol időnként megélénkülhet az északkeleti, majd délkeleti szél. Hajnalban 4-11, a délutáni órákban 18-23 fokot mérhetnek.

Szombaton a pára-, köd, rétegfelhőzet feloszlása után fátyolfelhőkre számíthatunk, amely vastagodhat is. Csapadék nem valószínű. Néhol időnként megélénkülhet a déli, délkeleti szél. Hajnalban 5-12, a délutáni órákban pedig 18-23 fok lehet.

Vasárnap a pára-, köd, rétegfelhőzet feloszlását követően változóan felhős időre van kilátás. Számottevő csapadék nem valószínű. Néhol időnként megélénkülhet a déli szél. A minimum-hőmérséklet 5 és 12, a maximum 18 és 23 fok között várható.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás