promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiadták a riasztást: jégeső sújt le két megyére is, de a rémes időjárás egész Magyarországot beborítja
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Folytatódik a rémes időjárás, és a jégeső is több helyen okoz majd gondot pénteken.

Folytatódik az esős, szürke időjárás Magyarországon. Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök délután zivatarveszély miatt adott ki másodfokú riasztást Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyére. A honlapjukon közölt térkép szerint hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani a két megye déli területein csütörtökön, a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is. Ugyanakkor csütörtökön több hullámban valószínű csapadék, az eső, zápor mellett, nagyobb eséllyel az ország délkeleti felén, zivatarok, helyenként heves zivatarok is kialakulhatnak.

Csütörtök éjszaka a záporos, zivataros csapadékgócok a keleti megyék fölé helyeződnek, majd késő este ott megszűnik a csapadéktevékenység. Mindeközben délnyugat felől újra vastagszik, záródik a felhőtakaró, és ismét egy kiterjedt csapadékrendszer érkezik, amelyből egyre többfelé várható eső, zápor, helyenként beágyazott zivatar is. Párás lesz a levegő. A keleties szelet csak helyenként kísérhetik élénk lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul.

Pénteken dél felől egyre nagyobb területen szakadozik, gomolyosodik a felhőtakaró, a legtöbb helyen kisüt a nap, azonban van esély rá, hogy az északi megyékben és a Dunántúl nyugati részein maradnak tartósabban borult vidékek. Estefelé délnyugat felől ismét megvastagszik a felhőzet.

A kiterjedt csapadékzóna délelőtt észak, északkelet felé elhagyja az országot, majd mögötte - legkisebb eséllyel az északnyugati megyékben - záporok, zivatarok alakulnak ki, sőt helyenként heves zivatarok is lehetnek. Sokfelé megélénkül a nyugati, délnyugati szél. Zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet az északi megyékben és a nyugati határvidéken 15, 18, másutt 19, 25 fok között alakul, de a délkeleti határnál 26, 27 fokig is felmelegedhet a levegő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás