promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: egy hullámzó front ismét tönkretesz mindent – mutatjuk, hogy mikor érkezik meg Magyarországra
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Addig viszont lesz egy szusszanásnyi szünet a holnapi napon, de aztán újabb front érkezik. Lássuk, hogy milyen időjárásra számíthatunk a következő napokban!

Gyakorlatilag a semmiből csapott le ránk az ősz, és a hideg mellé megérkezett a csapadékosabb időjárás is. Ezen persze ne lepődjünk meg, mivel hétvégén már belépünk az októberbe. Persze örüljünk ebben az esetben, hogy Magyarországon csak ilyen dolgokkal kell foglalkoznunk, ha időjárásról van szó, mivel a világ túlsó végén közben beindult a hurrikánszezon.

Mivel múlt héten volt a napéjegyenlőség, így innentől többet fog uralkodni a sötétség, szóval egyre hamarabb fog lemenni a nap – október végén például már 16 óra környékén.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a holnapi napon kicsit megszakad a frontok átvonulása napközben, de estétől kezdődik elölről az egész. Mozgalmas időszak vár ránk a folytatásban.

Kedden estétől nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, nagy területen kiderül az ég. Kora reggel már csak a Tiszántúlon lehetnek erősen felhős, borult tájak. A csapadékzóna kelet felé halad, reggelre már a keleti határvidéken is szinte mindenütt eláll az eső, de ködre azért számítani kell. Főleg a nyugatias szél lehet élénkebb - a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 13 fok között valószínű.

Cikkünk írásakor vannak azért éppen lecsengő zivatarok Magyarországon. Ezért nem árt követni ide kattintva az Időkép élő radartérképét.

Szerdán délelőtt napos idő várható, majd napközben nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, előbb magasabb, majd alacsonyabb szinteken is. Estig nem várható csapadék, de estétől a Dunántúlon már helyenként előfordulhatnak záporok, néhol esetleg zivatar is lehet. A déli szél a Dunántúlon és a középső megyékben megélénkül, az északnyugati tájakon meg is erősödik. A legmagasabb hőmérséklet általában 16 és 20 fok között alakul.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás