promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti időjárás: rossz hírek jöttek, mert aljas dologra készül az ősz, de hát ez a dolga – mutatjuk, hogy Magyarország melyik részén
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Akinek nincsen esernyője, annak holnap az legyen az első dolga, hogy beszerez egyet.

Nincs mese, teljesen megérkezett az ősz, és sajnos az esősebb oldalát mutatta meg a többször mostanában. Ez persze nem is csoda, mert a következő hétvégén már belépünk az októberbe. Persze örüljünk ebben az esetben, hogy Magyarországon csak ilyen dolgokkal kell foglalkoznunk, ha időjárásról van szó, mivel a világ túlsó végén közben beindult a hurrikánszezon.

Közben pénteken hajnalban volt napéjegyenlőség, így az Északi-sarkon beköszöntött a fél éves éjszaka. Nálunk is egyre kevesebbet lesz világos, mivel a Nap október közepétől már 18 óra előtt nyugszik majd.

Tehát egészen ősziesen fog indulni a jövő hét eleje, így a napot nem igazán fogjuk látni, inkább a felhőket, amik sok helyen okozhatnak kiadós csapadékot Magyarországon.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, legnagyobb eséllyel az északnyugati területeken átmeneti szakadozások, vékonyodások előfordulhatnak. A csapadékzóna súlypontja kelet felé helyeződik át, és kezdetben több, majd egyre kevesebb helyen várható eső, zápor, zivatar. Az átmeneti csapadékszünetet követően estétől egy újabb csapadékzóna érkezik dél felől, valamint a nyugati, délnyugati megyék fölé is besodródhatnak csapadékgócok. A Dunántúlon az északnyugatira forduló, míg másutt a változó irányú szél élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.

Ide kattintva érdemes követni az Időkép élő radartérképét, ami mindig megmutatja, hogy hol kell számítani esőre Magyarország területén.

Kedden időszakos vékonyodások, szakadozások mellett alapvetően felhős időre számíthatunk, és többfelé várható eső, zápor, zivatar. Élénk, néhol erős lökések kísérhetik a délnyugati, majd a Dunántúlon az északnyugati szelet. A hőmérséklet hajnalban 6, 14 fok között alakul, délután 15, 21 fok lehet.

Szerdán egyre több helyen felszakadozik, csökken a felhőzet, Magyarország nagy részén hosszabb-rövidebb napsütésre is számítani lehet, majd a nap második felétől nyugat felől ismét vastagabb, nagyobb felhőtömbök érkezhetnek. Eleinte inkább a Dunától keletre valószínű elszórt csapadék, a nap második felében főleg a Dunántúlon fordul elő szórványosan eső, zápor, néhol zivatar. Az északnyugati, majd délnyugati szelet helyenként élénk lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet 3 és 12, a maximum 14 és 20 fok között várható.

Csütörtökön is időszakos vékonyodások, szakadozások mellett nagyrészt erősen felhős idő várható. Több helyen előfordulhat eső, zápor, néhol zivatar. Hajnalban ködfoltok képződhetnek. A keleti szél gyenge vagy mérsékelt lesz. A leghidegebb órákban általában 3 és 12 fok közötti értékek valószínűek, délután 14, 20 fokra lehet számítani.

Pénteken is időszakos vékonyodások, szakadozások mellett nagyrészt erősen felhős időre lehet számítani. Több helyen előfordulhat eső, zápor, néhol zivatar. A déli, délkeleti, a Nyugat-Dunántúlon az északnyugati szelet élénk lökések kísérik. Hajnalra 4 és 12 fok közé hűl le a levegő. A csúcsérték északnyugaton 14, délkeleten 24 fok körül valószínű.

Szombaton időszakos vékonyodások, felszakadozások mellett nagyrészt erősen felhős idő várható. Több helyen előfordulhat eső, zápor, néhol zivatar. A déli, délnyugati szelet élénk, sok helyütt erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 14, a csúcsérték 15 és 24 fok között várható, északnyugaton számíthatunk a hűvösebb, délkeleten az enyhébb időre.

Vasárnap általában közepesen vagy erősen felhős idő valószínű. Szórványosan előfordulhat eső, zápor, néhol zivatar. Sokfelé megerősödik a nyugati, északnyugati szél. A hajnali 4, 12 fokról 13 és 21 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás