promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: csütörtökön támadnak a zivatarok – Magyarország egyik felének mindenképpen vinnie kell magával az esernyőjét
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Na, és vajon Magyarország melyik része lehet az, amelyik fellélegezhet?

Már rég el kellett köszönni a nyárias melegtől, de most még inkább el fog romlani minden Magyarországon. A többség, köztük Petőfi Sándor is költőként a napfényes őszt szerette, de Magyarország egyik fele nem fogja megúszni a hideg időt és a zivatarokat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma éjszaka keleten, északkeleten még előfordulhat egy-egy zápor. Hajnalra párássá válhat a levegő, foltokban köd is képződhet, de a szél mérsékelt marad majd.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és 9 fok között valószínű, ugyanakkor a hidegre hajlamos helyeken fagypont közelébe is lehűlhet a levegő.

Az Időkép számolt be róla, hogy Romhányban 0 fok alá hűlt a levegő, de a nyugati határszélen is majdnem fagyott. Nincs mese, megérkeztek az első őszi fagyok, szóval aki korán ébred, annak lehet nem árt elővenni a nagykabátot. Pénteken és szombaton még igen hidegek lesznek a reggelek, többfelé számíthatunk talajmenti fagyokra

Viszont lássuk, hogy mi vár ránk csütörtökön, és Magyarország melyik részén érdemes magunkkal vinni az esernyőt. A változó mennyiségű gomolyfelhőzetből a Dunától keletre nagyobb számban alakulhat ki zápor, néhol zivatar. A nyugati országrészben ugyanakkor több lesz a napsütés, és csak elvétve valószínű eső.

Ide kattintva továbbra is érdemes rákukkantani az Időkép elő radartérképére, hogy hol van éppen zivatar, és az merre tart.

Az északi, északnyugati szél többfelé élénk lesz, záporok, zivatarok mentén átmeneti szélerősödés is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között várható.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás