promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: egy hullámzó front érkezik Magyarországra – mutatjuk mikor csap le, és mit hoz magával
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A következő napokban még élvezhetjük a felmelegedést hazánkban.

Jócskán bekopogtatott a szeptember és így megérkezett a meteorológiai ősz is. Lehet sokan már fellégeztek, hogy jelentősen visszaesett a hőmérséklet. Valóban elköszönhetünk a 30 fok feletti értékektől, persze még ne vegyünk rá mérget, hogy valamikor ez nem tér vissza picit pár napra ebben a hónapban.

A felmelegedés most fokozatosan zajlik Magyarországon. Szerdán délnyugaton néhol 30 fokot is mérhetnek, a hidegebb inkább északkeleten lesz, mivel ott 22 fok felé nem igen kúszik majd a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint most az északkeleti megyékben maradhatnak felhősebb tájak, másutt derült vagy gyengén felhős lesz az ég. Hajnalra néhol párássá válik a levegő, foltokban köd képződhet, de csapadékra nem kell számítani, és szélre se nagyon.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 13 fok között alakul, de az északkeleti szélcsendes völgyekben ennél még hidegebb is előfordulhat.

A keddi időjárásnak sokan örülni fognak, mivel napközben Magyarország nagyobb részén napos idő várható, és eső sem valószínű. A délnyugati, nyugati szelet helyenként élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.

Tehát az OMSZ beszámolója alapján következő két napban átmeneti melegedésre számíthatunk, majd a hét második felében jelentősen visszaesik a hőmérséklet. Ezzel együtt csütörtöktől hullámzó front alakítja időjárásunkat, így akkortól kezdve többfelé és több hullámban várható eső, zápor, zivatar.

Hogy hol kell számítani zivatarra, és milyen idő lesz a hétvégén az csak később derül ki, szóval érdemes lesz figyelni a további előrejelzést.

Addig ott van az Időkép élő radartérképre, amire mindig érdemes ránézni, mielőtt kitesszük a lábunkat a lakásból.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás