promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
II. Erzsébet egyik legnagyobb titkára derülhetett fény, ám még 63 évet várnunk kell
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Őfelsége hátrahagyott valamit, de csak hosszú évtizedek múlva lehet majd kinyitni.

Az egész Egyesült Királyság gyászba borult a hétvégén, a 96 éves korában elhunyt királynőt, II. Erzsébetet gyászolta a birodalom. Közben pedig az új király, III. Károly már első beszédét is megtartotta a nyilvánosság előtt, amelyben kitért súlyos örökségére, és érintette kicsit a jövő feladatait is. Valószínűleg sokan elképzelhetetlennek tartották, hogy II. Erzsébet nélkül létezhet a királyság, így egyelőre nagyon meglepő egy másik uralkodót látni őfelsége székében.

Ám egyelőre a gyász és az emlékezés pillanatait éljük, és rengeteg érdekes sztori, kalandos és megható történet lát napvilágot II. Erzsébetről. Az újságok pedig nagyon sok galériát is hoznak, amelyeken keresztül megelevenedik II. Erzsébet nem mindennapi élete is. Többek között az is kiderült, hogy a királynő még 1986-ban, egy Ausztráliában tett látogatáson Sydney lakosainak írt egy levelet, amely viszont szigorú utasításokat tartalmazott.

Azt, hogy 2085-ig nem szabad kinyitni. A Noizz is idézi a levelet, amelynek elején pontosan ez a felirat díszeleg:

„Üdvözletem. Az Ön által kiválasztott megfelelő napon, Kr. u. 2085-ben, kérem, nyissa ki ezt a borítékot, és adja át SYDNEY polgárainak a nekik szóló üzenetemet."

Ausztráliát és Erzsébetet amúgy különleges kapcsolat kötötte össze, hiszen őfelsége volt az első brit uralkodó, aki (egyébként a birodalomhoz tartozó) Ausztrália földjére lépett uralkodóként. A nagy esemény 1954-ben történt meg, majd még nagyon sokszor megismétlődött. Ráadásul 1999-ben Ausztráliában népszavazást tartottak, hogy köztársasággá váljon-e az ország, de a szavazók 54 százaléka úgy nyilatkozott, hogy szeretné, hogy II. Erzsébet maradjon az államfő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás