promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Hűsítő csapadék közelít Magyarország felé, itt csaphat le, majd jöhet a hidegfront - részletes időjárás-előrejelzés

Hűsítő csapadék közelít Magyarország felé, itt csaphat le, majd jöhet a hidegfront - részletes időjárás-előrejelzés

Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Ilyen időre lehet számítani szombaton.

Az elmúlt napokban főleg a napsütésé volt a főszerep Magyarországon, így sokan valószínűleg arra kíváncsiak, hogy a hétvégére visszatérhetnek-e a záporok és zivatarok, ha pedig igen, akkor melyik országrészben számíthatnak rá a magyarok. Az időjárás most azért is fontos kérdés a hétvégén, mivel szombaton, azaz augusztus 27-én tartják az augusztus 20-i tűzijátékot, mivel az korábban elmaradt.

Mégis milyen idő várható majd szombatra?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint több órára majd mindenütt kisüt a nap, ám a délután nyugat felől majd megnövekszik a fátyolfelhőzet, a dunántúlon pedig egyre jelentősebb területen erőteljessé válik a gomolyfelhőzet-képződés is. A Szolgálat a közleményben megjegyzi, hogy kiemelten a dunántúlon várható nagyobb eséllyel zápor és zivatar, ám a Duna-Tisza közén is kialakulhatnak kisebb csapadékgócok, azonban csak kisebb valószínűséggel.

Csak zivatarok környezetében fordulhatnak elő erős vagy viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 36 fok között alakul, az Alföldön lesz a legmelegebb.

Ráadásul egy legyengült hidegfront is érkezhet vasárnap, amelynek hatásairól az OMSZ YouTube-videójában hallhattok részletesebben: