promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: ismét viharok csapnak le Magyarországra, de vajon a Forma-1-es pilóták megússzák az esőt a Belga Nagydíjon?
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hétvégére fel fog melegedni az idő, de addig kapunk majd a nyakunkba néhány zivatart.

A Forma-1 rajongói örülhetnek, mivel a száguldó cirkusz visszatér a hosszabb nyári szünet után. Az Időkép újra kielemezte, hogy az időjárás beleszólhat-e a Belga Nagydíjba. Felidézték, hogy ezen a pályán előfordult már olyan is, hogy egyik részén egy csepp eső sem esett, míg a másik részén szakadt az égi áldás a versenyzők nyakába.

Jelenleg kicsit az esély arra, hogy vasárnap a verseny idején csapadék érje el a pálya térségét, de az időmérőn van rá sansz, hogy bekavar egy zivatar.

Magyarországon hétvégén visszatér az igazi nyári idő. Pénteken és szombaton délkeleten, vasárnap keleten lehet a legmelegebb, közel 35 fokos értékek is előfordulhatnak, de nem szabad kizárni a hirtelen felbukkanó záporokat, zivatarokat.

Az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzése szerint ma éjjel a gomolyfelhők többsége összeesik, ugyanakkor fátyolfelhők maradnak felettünk, illetve nagyobb eséllyel a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén alacsonyszintű rétegfelhőzet, valamint pára, köd is képződhet.

A záporok, zivatarok többsége megszűnik, de néhol még hajnalig sem kizárt csapadék, főleg a Nyugat-Dunántúlon. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19 fok között várható.

Csütörtökön a rétegfelhőzet megszűnését követően Magyarország nagy részén több órára kisüt a nap, emellett fátyol- és gomolyfelhőkre is számíthatunk. Helyenként előfordulhat záporeső, zivatar. Az északi, északkeleti szél csak néhol élénkülhet meg, zivatar térségében azonban erős vagy viharos széllökésekre is számítani lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 26 és 33 fok között alakul.

Ide kattintva továbbra is érdemes olykor ránézni az Időkép élő radartérképére, hogy hol alakulhat ki vihar hazánkban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás