promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megrázó felvételek: villámárvíz Kaposváron, autóra zuhant fák Tolna megyében - így pusztított a vihar Magyarországon
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Döbbenetes károkat okozott a vihar Magyarországon.

A szombati időjárás nem kedvezett az augusztus 20-ai ünnepségeknek. Budapesten még az esti tűzijátékot is lefújták a zivatarcella miatt, de Magyarország többi részén is heves vihar tombolt, ami komoly károkat okozott. Péntek délután a vihar már lecsapott a Balatonra, azonban a nagy hullámok egyáltalán nem zavarták a fürdőzőket. Az alábbi cikkben látható felvételen jól látszik, hogy többen is a vízben maradtak, miközben a viharos széllökések miatt jókora hullámok keletkeztek a tó vizén.

A MetFigyelő folyamatosan kapja a viharkárokról készült felvételeket, amelyeket a Facebook-oldalukon meg is osztanak. Kaposváron például villámárvizet okozott a felhőszakadás.

A Tolna megyei Gerjenben is komoly károkat okozott a vihar: kidőlt fák, elsodort és ripityára tört kisház, autóra borult fa, és kitört villanypózna miatt hívták a tűzoltókat a térségben.

A továbbiakban is a szombatihoz hasonló időre kell számítani. Az Ország Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap délután általában erősen felhős vagy borult idő várható, de kisebb-nagyobb szakadozások időszakosan előfordulhatnak.

Szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar, elsősorban az Alföldön és északon eső is valószínű. A zivatarokhoz főleg felhőszakadás társulhat. Az északi, északnyugati szelet a Dunántúl nyugati felén erős, Sopron és a Fertő-tó térségében viharos lökések is kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 22 és 27 fok között várható, de az északkeleti megyékben pár fokkal melegebb, míg a tartósabban csapadékos részeken kissé hűvösebb idő valószínű. Késő estére 16 és 22 fok közé hűl le a levegő. És hogy mi várható a folytatásban? Arról az alábbi időjárás-jelentésben informálódhattok:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás