promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes felvétel: a vihar lecsapott a Balatonra! Németh Lajos szerint erre kell készülnünk a hétvégén
Borítókép:  A kép illusztráció a viharos Balatonról. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A vihar máris elérte a Balatont, és le is csapott a gyanútlan fürdőzőkre.

Egy heves vihar fogja meghatározni Magyarország hétvégi időjárását, és nem kizárt, hogy az augusztus 20-ai ünnepséget is teljesen tönkre fogja tenni. A szombat reggeli légiparádét már lefújták, ugyanakkor az operatív törzs úgy döntött, hogy az egyes helyszínek szervezőinek mérlegelése alapján engedi folytatódni, illetve elkezdeni a fővárosi rendezvényeket augusztus 20-án. Az esti tűzijátékról majd csak szombat dél körül fog dönteni az operatív törzs.

Hogy milyen időnk lesz a hétvégén, arról az alábbi cikkben olvashattok:

Információink szerint Sopron térségében kora délután volt egy kisebb zápor, amit gyengébb széllökések kísértek, azonban rövid időn belül ott el is állt az eső, azóta pedig ismét verőfényes napsütés van, és kellemes nyári idő. Ez azonban hamar változhat, ugyanis Nyugat- és Közép-Magyarországra is narancssárga riasztás van érvényben a zivatarok miatt.

A Balaton már jóval többet kapott a szélből, a Facebook-ra nemrég felkerült két amatőr felvétel a hullámzó magyar tengerről. Az egyik videó mindössze 6 másodperces, de jól látszik, hogy a fürdőzők egy része a parton nézi a háborgó vizet, míg sokan a hullámok között figyelik az eseményeket.

(Forrás: MetFigyelő Facebook. Videó készítője: Csiki Annamária)

Németh Lajos meteorológus a Balaton mellől jelentkezett be még a vihar előtt. A legendás időjós szerint amit eddig tapasztaltunk, csupán a jéghegy csúcsa volt, néhány órával később rosszabbra fordul a helyzet.

„Egyelőre gyenge a csapadék, de a következő órákban és a hétvégén is kialakulnak majd intenzív zivatargócok. Nemcsak a nyugati országrészben, hanem az ország középső területein, valamint keleten, délkeleten is. Ez a hidegfront itt vendégeskedik a következő negyvennyolc, hetvenkét órában”

- fogalmazott a videójában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás