promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: sok helyen nagy viharokat okoz majd csütörtökön a Magyarország felé tartó hidegörvény – Mutatjuk a részletes előrejelzést
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A hidegörvény nagy izgalmakat hoz majd az időjárásban a szerdai naphoz képest. Lássuk, hogy hol érdemes magunkkal vinni az esernyőt!

A mai napon a legtöbb helyen összeestek a gomolyfelhők, szóval derült ég van Magyarország felett. Ennek bizony örülni fognak azok, akik megnéznék a Perseidák meteorrajt, annak viszont nem, hogy az erős holdfény eléggé be fog kavarni ebbe. Aki csillaghullást tervez nézni, annak a csütörtök hajnal a legideálisabb, mivel ekkor 2 óra 41 perckor nyugszik le a Hold. Ez pénteken már 4 óra 2 percre tolódik ki.

Csapadékra ma nem igazán kell számítani sehol az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint. Az északi, északkeleti szél mindenütt veszít erejéből, de élénk széllökések főleg az északkeleti megyékben továbbra is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 18 fok között várható.

Csütörtökön kelet felől azonban már egy hidegörvény tör be Magyarországra. Az általa szállított nedvesebb, labilis légtömeg kedvez a záporok, zivatarok kialakulásának, de esni várhatóan messze nem mindenütt fog.

A legkisebb eséllyel a Dunántúl nyugati, délnyugati részein lehet csapadék, de máshol valóban érdemes eltenni az esernyőt. Az északi, északkeleti szél ismét többfelé megélénkül, elsősorban Borsodban továbbra is lehetnek erős széllökések, valamint zivatarok környezetében is megerősödhet, sőt átmenetileg viharossá is fokozódhat a szél. A csúcshőmérséklet általában 24 és 30 fok között valószínű.

Az Időkép szerint csütörtökön Az áztató eső helyett a legtöbb helyen záporos csapadékra van kilátás, emiatt kis területen belül is nagy csapadékmennyiségbeli különbségek adódhatnak. Az intenzívebb cellákat felhőszakadás, néhol apró szemű jégeső is kísérheti.

A meteorológia a kisebb méretű örvények esetén használja a hidegcsepp kifejezést, és hát ez várható csütörtökön is. Ide kattintva érdemes követni a radartérképet, hogy hol van éppen vihar Magyarországon.

A mezőgazdaságnak ez bizony jó hír, mert a csapadék még inkább visszaszoríthatná az aszályt. Az Időkép hozzátette, hogy a lassan mozgó zivatarok egyes helyeken villámárvízet okozhatnak, míg kicsivel távolabb érdekes módon alig esik majd néhány csepp eső.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás