promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: ezen a napon csaphat le egy intenzív felhőszakadás Magyarországra, és az apróbb szemű jég sem kizárt
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ma este is lehetnek azért még záporok és zivatarok, és éjszakára szépen lehűl majd a levegő.

Akik nem rajonganak a kánikuláért, azok örülhetnek, mert ma Magyarországon a legtöbb helyen nem emelkedett 30 fok fölé a hőmérséklet. Kellemes az időjárás, és nem olvadunk el, bár a szél azért ronthat azért a nyaralók vagy strandolók hőérzetén.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma a gomolyfelhők összeesnek, és a legtöbb helyen kiderül az ég, de a Dunántúlon lehetnek felhősebb területek. Most még nincsen kizárva egy-egy zápor sem. Az északkeleti, északi szelet időnként élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 20 fok között várható.

A holnapi napon mondhatni elég unalmas lesz az időjárás Magyarországon, inkább csak a széltől kell tartani. A sok napsütést általában csak kevés gomolyfelhő zavarja, csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül, főként a Tiszántúlon és Borsod megyében erős széllökések is lehetnek. A csúcshőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű.

Na de jön a csütörtök, amire az Időkép már jó kis felfordulást jósol. Egy felénk húzódó hidegcsepp indíthat be több helyen záporokat, zivatarokat. A meteorológia a kisebb méretű örvények esetén használja a hidegcsepp kifejezést.

Az áztató eső helyett a legtöbb helyen záporos csapadékra van kilátás, emiatt kis területen belül is nagy csapadékmennyiségbeli különbségek adódhatnak. Az intenzívebb cellákat felhőszakadás, néhol apró szemű jégeső is kísérheti.

A lenti videóban láthatjátok is, hogyan tör majd be ez az örvény Magyarországra.

A mezőgazdaságnak ez bizony jó hír, mert a csapadék még inkább visszaszoríthatná az aszályt. Az Időkép hozzátette, hogy a lassan mozgó zivatarok egyes helyeken villámárvízet okozhatnak, míg kicsivel távolabb érdekes módon alig esik majd néhány csepp eső.

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás