Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Időjárás: kedden nagy égszakadás lepheti meg Magyarországot – mutatjuk hol kell rá felkészülni

Időjárás: kedden nagy égszakadás lepheti meg Magyarországot – mutatjuk hol kell rá felkészülni

Időjárás

Időjárás: kedden nagy égszakadás lepheti meg Magyarországot – mutatjuk hol kell rá felkészülni

Időjárás

BTP 16:16

Közben Magyarországon egy elképesztő rekord is megdőlt az elmúlt napokban.

Nem olyan rég egy hidegfront okozott felfordulást hazánkban, ami jókora csapadékot hozott. Ennek keleten örültek a legjobb, ahol iszonyatosan nagy volt a szárazság, szóval a gazdák is megköszönték az esőfelhőknek, hogy végre arra tévedtek.

Az Időkép is beszámolt az Országos Meteorológiai Szolgálat méréséről, hogy gyakorlatilag kéthavi csapadékmennyiség zúdult Tiszakarádra. A hivatalos adatbázisban ezzel új országos napi csapadékrekord született július 30-ára vonatkozóan. Az eddigi csúcstartó 105,8 mm volt, melyet Fertőrákoson mértek 2014-ben, de Tiszakarád 123,2 mm-rel innentől a friss aranyérmes.

Az OMSZ előrejelzése szerint ma este a gomolyfelhők feloszlanak, így az ország nagy részén derült lesz az ég – keleten lehetnek még felhősebb részek. Általában száraz lesz az idő, azonban a nyugati határnál egy-egy besodródó zápor nincsen kizárva.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 19 fok között valószínű, de a hidegre érzékeny helyeken ennél több fokkal hűvösebb is lehet.

Kedden napközben sok napsütés mellett erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, melyekből elsősorban az Északi-középhegységben illetve a nyugati, délnyugati megyékben fordulhat elő helyenként zápor, zivatar. Ide kattintva érdemes néha ránézni az Időkép radartérképére.

A nyugati, délnyugati országrészben átmenetileg megvastagodhat a fátyolfelhőzet is. Gyenge vagy mérsékelt marad az északias irányú szél, a nappali hőmérséklet többnyire 27 és 33 fok között alakul.

Utána azonban napról napra melegebb lesz, csütörtöktől újra meghaladhatja a hőmérséklet a 35 fokot. Hogy hogyan fog alakulni a hőmérséklet Magyarországon, azt ide kattintva tudjátok megnézni.

Borítókép: Profimedia