promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: kedden nagy égszakadás lepheti meg Magyarországot – mutatjuk hol kell rá felkészülni
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Közben Magyarországon egy elképesztő rekord is megdőlt az elmúlt napokban.

Nem olyan rég egy hidegfront okozott felfordulást hazánkban, ami jókora csapadékot hozott. Ennek keleten örültek a legjobb, ahol iszonyatosan nagy volt a szárazság, szóval a gazdák is megköszönték az esőfelhőknek, hogy végre arra tévedtek.

Az Időkép is beszámolt az Országos Meteorológiai Szolgálat méréséről, hogy gyakorlatilag kéthavi csapadékmennyiség zúdult Tiszakarádra. A hivatalos adatbázisban ezzel új országos napi csapadékrekord született július 30-ára vonatkozóan. Az eddigi csúcstartó 105,8 mm volt, melyet Fertőrákoson mértek 2014-ben, de Tiszakarád 123,2 mm-rel innentől a friss aranyérmes.

Az OMSZ előrejelzése szerint ma este a gomolyfelhők feloszlanak, így az ország nagy részén derült lesz az ég – keleten lehetnek még felhősebb részek. Általában száraz lesz az idő, azonban a nyugati határnál egy-egy besodródó zápor nincsen kizárva.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 19 fok között valószínű, de a hidegre érzékeny helyeken ennél több fokkal hűvösebb is lehet.

Kedden napközben sok napsütés mellett erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, melyekből elsősorban az Északi-középhegységben illetve a nyugati, délnyugati megyékben fordulhat elő helyenként zápor, zivatar. Ide kattintva érdemes néha ránézni az Időkép radartérképére.

A nyugati, délnyugati országrészben átmenetileg megvastagodhat a fátyolfelhőzet is. Gyenge vagy mérsékelt marad az északias irányú szél, a nappali hőmérséklet többnyire 27 és 33 fok között alakul.

Utána azonban napról napra melegebb lesz, csütörtöktől újra meghaladhatja a hőmérséklet a 35 fokot. Hogy hogyan fog alakulni a hőmérséklet Magyarországon, azt ide kattintva tudjátok megnézni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás