promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A NASA nyilvánosságra hozta minden idők legnagyobb felvételét az Androméda-galaxisról
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A NASA ismét egy káprázatos képpel jelenkezett, ami biztos, hogy rengeteg embert el fog gondolkodtatni.

A világűr mindig is kiemelt figyelmet kapott a tudósoktól, hiszen sokan a sötét, rideg, rejtélyes messzeségben képzelik el az emberiség jövőjét, ráadásul az is benne van a pakliban, hogy hozzánk hasonló, intelligens létformákkal találkozunk majd, akik tudnak nekünk segíteni a különböző betegségek leküzdésében, illetve a bolygónk megmentésében – a NASA pedig folyamatosan azon van, hogy egyre több választ kapjunk a kérdéseinkre.

A NASA fókuszában jelenleg leginkább a Mars áll, hiszen ebben a pillanatban is ott dolgozik a Curiosity nevezetű marsjáró, ami hihetetlenül fontos adatokat gyűjt a vörös bolygóval kapcsolatban. Szerencsére nemcsak ezzel foglalkozik az űrügynökség, ugyanis rengeteg különböző projekt van a háttérben: a Hubble űrtávcsőnek köszönhetően például még a szomszédságunkban lévő Androméda-galaxisról is sikerült készíteni egy hatalmas, elképesztő felvételt – ami konkrétan az eddigi legnagyobb.

A hét évvel ezelőtt készült képet most osztotta meg az Instagram oldalán a NASA, hogy mindenki lássa, milyen apró pontok vagyunk a világmindenségben. Az Androméda-galaxis 2,5 millió fényévnyire van tőlünk, ami az űrkutatásban viszonylag közelinek számít, így a részletgazdag felvételeknek hála a szakértők könnyebben tudják tanulmányozni a csodaszép testvérgalaxisunkat.

A NASA felvétele olyan nagy, hogy csak három képként sikerült feltölteni az Instagramra, de ez érthető, hiszen a fotókon az Androméda-galaxis egy 48 ezer fényévnyi része látható, ráadásul valóban megdöbbentő részletességgel – már-már egyesével kivehető a több mint 100 millió csillag is, ami a szemünk elé tárul a Hubble űrtávcső fantasztikus képeinek köszönhetően.

Itt lehet megnézni a NASA elgondolkodtat felvételét az Androméda-galaxisról:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás