promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: mutatjuk mikor ér Magyarországon egy születendő légörvény, amivel jégesőt is kaphatunk a nyakunkba
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hétvégére biztosan sokan terveztek kiruccanást, de pont akkor fog elrontani mindent egy markáns hidegfront.

Sok helyen van jelenleg is 30 fok felett a hőmérséklet Magyarországon, de azért nincs az az óriási kánikula, hogy elolvadjunk odakint.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma este nem kell számítani esőre, és a légmozgás is mérsékelt marad. Hajnalra döntően 15 és 21 fok közé csökken a hőmérséklet, de a hidegre érzékeny helyeken pár fokkal alacsonyabb értékeket is mérhetünk.

Pénteken Gomolyfelhő-képződés várható fátyolfelhőkkel, emellett többórás napsütésre lehet számítani, majd késő délután északnyugat felől erősebben is megnövekszik a felhőzet. Délutánig legfeljebb néhol fordulhat elő csapadék, majd délutántól északon, északnyugaton, valamint a keleti határszélen alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

Mindig megjegyezzük, hogy érdemes követni az Időkép élő radartérképét, hogy hol csaphat le egy kiadós zivatar. A délies szél nagy területen lesz élénk, és a zivatarok környezetében átmenetileg erős lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 32 és 37 fok között valószínű.

Az OMSZ megjegyezte azt is, hogy tőlünk nyugatra egy légörvény van születőben, amely hétvégén megszünteti a hőséget.

Az Időkép beszámolója szerint jelentős lehűlést hoz a szombaton megérkező hidegfront. Az egész Magyarországot átszelő zivatarláncok is kialakulhatnak, melyekből több hullám is jöhet. Az intenzívebb zivatargócokat kísérő felhőszakadásokból rövid idő alatt 30-40 millimétert meghaladó csapadékmennyiség is lehullhat.

Így végre keletre, délkeletre is érdemi csapadék érkezhet, ahol elég nagy jelenleg is a szárazság. Nem árt felkészülni ezen a napon nagyon erős szélre a viharok környékén, és sajnos a jégeső sincsen kizárva.

Vasárnap viszont már szinte mindenhol 30 fok alatti csúcshőmérsékletre van kilátás a front miatt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás