promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: hidegfront töri meg a perzselő kánikulát - itt lesz eső a hétvégén
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kiderült, hol lesz hűsítő eső a hétvégén.

Bár egy hidegfront töri meg a kánikulát, hétvégén is marad a tikkasztó hőség. Az ország több pontján várható majd zápor és zivatar, de az eső nem vet véget a forróságnak.

Péntek éjszaka derült vagy gyengén felhős idő várható csapadék nélkül. Gyenge lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 15 és 21 fok között alakul, de a Dunántúlon és a városokban ennél magasabb, míg a hidegre hajlamos helyeken ennél alacsonyabb értékek is előfordulhatnak.

Szombaton eleinte országszerte derült idő várható, majd a déli óráktól nyugat felől fátyol- és gomolyfelhők érkeznek, azonban az Alföldön estig jobbára derült marad az ég. Délután, estefelé elsősorban az Észak-Dunántúlon, valamint az Északi-középhegységben alakulhat ki helyenként zápor, zivatar. Egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, néhol megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik a szél. A csúcshőmérséklet általában 36 és 41 fok között várható, de az Észak-Dunántúlon néhol csak 32, 35 fok valószínű.

Szombat éjszaka, reggel még hidegfront szakadozott felhőzete húzódhat felettünk, napközben sok napsütésre számíthatunk egyre kevesebb gomolyfelhővel. Vasárnap reggelig szórványosan, napközben helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél megélénkül, helyenként erős, zivatarban viharos lökések is kísérhetik. A hőmérséklet hajnalban többnyire 15, 21 fok között alakul, a vízpartokon, belvárosokban, felhősebb tájakon enyhébb idő is lehet. Délután 31, 36 fok várható.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás