promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: akinek hiányzik a kánikula, annak máris van egy hírünk ezzel kapcsolatban
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A haszonnövényeknek lényegében mindegy, milyen idő lesz, sok helyen visszafordíthatatlan károkat szenvedtek.

Péntek estétől a Dunántúlon kiderül az ég, míg a keleti országrészben hajnalig még maradnak felhős részek. A Dunától keletre várható elszórtan zápor, zivatar, majd hajnalra mindenütt megszűnik a csapadék – jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Szombat reggeltől gomolyfelhős, napos idő várható, a keleti megyékben egy összeáramlási zóna mentén lehet több felhő. Ott előfordulhat egy-egy zápor, másutt csapadék nem valószínű. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon és az északkeleti megyékben megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között valószínű.

Agrometeorológiai szempontból rossz hír, hogy az időjárási frontok éppen oda nem hoznak jelentős csapadékot, ahol a legnagyobb szükség lenne rá. A keleti országrészben a növények tovább szenvednek az aszálytól, öntözés nélkül sok nyári kultúra már visszafordíthatatlan károkat szenvedett.

A kukorica és a napraforgó is kritikusan fontos fenológiai fázisban jár (címerhányás és virágzás), ilyenkor rendkívül fontos lenne számukra a csapadék. Kellő nedvesség a talajban azonban csak az ország kisebb részén fordul elő. A folytatásban északnyugatias áramlás várható, a kánikula egyelőre nem tér vissza, de országos csapadék sem valószínű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás