promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: ekkor tér vissza a kánikula, és ilyen lesz az idő a szomszédos Forma-1-es Osztrák Nagydíjon
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az előrejelzések szerint jó ideig nem kapunk a nyakunkba hőségriasztást, de vajon meddig tart a felüdülés?

A többség valószínűleg nem bánja, hogy elbúcsúztunk a kánikulától, és ma már teljesen tűrhető a hőmérséklet Magyarországon. Ez valószínűleg már azoknak is sok volt, akik alapból imádják a napsütést. Ugyebár nem mindegy, hogy a Nap kellemesen cirógat, vagy éppen meg akar minket pörkölni közel a 40 fokhoz.

A következő egy hétben északnyugati, északi széllel továbbra is hűvösebb levegő érkezik fölénk, így a nagy kánikulának vége lesz. Az Időkép beszámolója szerint legalább a jövő hét közepéig, vagy nagyjából szerdáig távol marad.

Az Országos Meterológiai Szolgálat előrejelzése szerint most a csapadék Magyarországon késő este mindenütt megszűnik. A többnyire mérsékelt északi, északkeleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul.

Csütörtökön nyugat felől tovább vastagszik a felhőzet, ott több-kevesebb napsütés, a keleti országrészben pedig napos, gomolyfelhős idő várható. Csapadékra leginkább a Dunántúl nyugati és délnyugati részén lehet számítani, máshol csak helyenként, kis eséllyel fordulhatnak elől záporok, zivatarok. Az északi, északnyugati szél több helyen megélénkül, néhol meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 30 fok között valószínű.

Ha jön a Forma-1, akkor az Időkép meg szokta vizsgálni, hogy az időjárás esetleg beleszólhat-e a versenybe. A jelenlegi helyzet úgy áll, hogy szeles, hűvös idő várja a mezőnyt Ausztriában a front miatt.

Elég kicsit az esélye, hogy a csapadék bekavarhat, de még semmit se zárjunk ki. A versenyzői bajnokságot jelenleg Max Verstappen vezeti 181 ponttal.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás