promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: a kánikula után betámad minket egy hidegfront – itt lehet vihar Magyarországon
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A hidegfront hatására kedden a hőmérséklet is alaposan vissza fog esni.

Aki nem bírja a kánikulát, annak van egy jó hírünk, mivel egy hidegfront hoz majd jelentősebb lehűlést. Ez persze nem fog sokáig tartani, inkább csak a keddi időjárásba piszkál bele, na meg a hétfő estibe, amikor megérkezik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat erőjelzése szerint ma a Dunántúl keletebbi területein is előfordulhatnak záporok, zivatarok, majd az éjszaka második felében a Dunától keletre (nagyobb eséllyel a Tiszántúlon) lehet kevés helyen számítani kisebb viharokra, de talán inkább már csak esőre.

Az északnyugatira forduló szél hajnalra sokfelé megélénkül, helyenként erős lökések is kísérik, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 17 és 23 fok között alakul.

Ide kattintva meg lehet nézni az Időkép térképét, hogy a hidegfront megérkezésével Magyarország bizonyos részein mennyivel eshet vissza a hőmérséklet.

Kedden tényleg csak a hőmérséklet visszaesése fog emlékeztetni a hidegfrontra, mivel sok napsütés várható. Napközben legfeljebb a késő délutáni, esti óráktól a délnyugati határvidéken fordulhat elő zápor, zivatar, másutt csapadék nem várható. Az északnyugati szelet a délnyugati tájak kivételével nagy területen kísérik erős széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű.

Közben az Időkép egy kis érdekességre is felhívta a figyelmet: holnaptól veszi kezdetét a csillagászati nyár, szerdától pedig rövidülnek a nappalok. A leghosszabbb nappal kedden, a legrövidebb éjszaka keddről szerdára virradóan lesz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás