promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: a forróság után valami nagyon rossz csap le Magyarországra
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Támad a nyári hőség május közepén, aztán érkezik egy hidegfront.

Akik nyári melegre vágynak, azok most bonthatják a pezsgőt, vagy éppen a behűtött frissítőket, mivel igazi kánikula csap le ránk hamarosan, amit tényleg érdemes lesz kihasználni. Az Időkép előrejelzése szerint csütörtökön lesz a legmelegebb Magyarországon.

Ezen a napon a csúcshőmérséklet a hegyvidéki tájakat leszámítva 29-33 fokot érhet el, a legmelegebb a Nyugat-Dunántúlon és a főváros környékén lesz.

A lap felidézte azt is, hogy az aktuális melegrekord elvileg nem lesz veszélyben. Messzire kell menni az időben, mivel 1958-ban Ásotthalmon mértek 35,5 fokot. Ettől még számítani kell a forróságra, sőt, UV-sugárzás is lesz, szóval akik hajlamosak hamar leégni, azoknak nem árt figyelni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint szerdán fátyol- és gomolyfelhők mellett napsütéses idő lesz, és csapadékot is megússzuk. A legmelegebb napon, vagyis csütörtökön is csak pár perces záporok lehetnek északon. Holnap a nyugati, délnyugati szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul. Késő estére általában 15 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken fog megérkezni Magyarországra egy hidegfront. Itt sok helyen alakulhatnak majd ki zivatarok, viharok, és emiatt a szél is erősen feltámadhat. Ha minden jól megy ez a hullámzó frontzóna hétvégére elhagyja hazánkat. Hétvége előtt hajnalban 13, 18, a délutáni órákban 22 és 30 fok között alakul a hőmérséklet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás