promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti időjárás: pont a legrosszabbkor fogja Magyarországot elérni egy hidegfront
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Viszont állítólag a 30 fokok miatt a Balaton is fel tud melegedni 20 fokosra.

Eléggé bolondos volt az időjárás Magyarországon ezen a héten. Tényleg a semmiből csapott le néha egy zivatar, sőt, még nem-mezociklonális tornádó is volt a héten. Az Időkép el is tudott csípni párat, amikről videó készült.

A következő héten lesznek ismét zivatarok, ráadásul pont a legrosszabbkor tőr ránk egy hidegfront. Azonban az idő melegedni fog, úgyhogy már lehet strandolni. A Balaton vize állítólag 20 fokosra is felmelegedhet. Az Időkép figyelmeztet, hogy UV-sugárzás erős, tiszta időben akár nagyon erős értéket is elérhet, így erre is érdemes figyelni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint Hétfőn a hosszabb-rövidebb napsütés mellett szórványosan előfordulhat zápor, zivatar, majd késő délután, este északkelet felől csökken a felhőzet. A szél sokfelé megélénkül, zivatarok környékén erős vagy viharos lökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 7-13, délután 21-27 fok várható.

Kedden sok lesz a napsütés, de a déli határ közelében még előfordulhatnak záporok, zivatarok. A hajnali 5-12 fokról napközben 22-27 fokig melegszik a levegő.

Szerdán és csütörtökön is napsütéses idő várható, csapadék nélkül, csütörtökön többfelé megélénkül, az északkeleti megyékben meg is erősödhet a szél. Szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet 7 és 14, a legmagasabb hőmérséklet 24 és 29 fok között várható. Csütörtökön a minimumok 10 és 17, a maximumok 26 és 31 fok között alakulnak.

Aztán pont a legrosszabbkor kezd elromlani az idő. Pénteken egy hidegfront hatására erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, elszórtan kialakulhat záporeső, zivatar. Sokfelé megélénkül, időnként megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban 10 és 18, napközben 25 és 30 fok közötti értékeket mérhetnek.

Szombaton sok lesz a napsütés, de itt is meglesz a hatása a hidegfrontnak, így helyenként kialakulhat zápor, zivatar. Több helyen megélénkül, időnként megerősödik a szél. A hőmérséklet hajnalban 10 és 18, délután 22 és 27 fok között alakul.

Vasárnap napos, gomolyfelhős időre van kilátás számottevő csapadék nélkül. Nagy területen lesz élénk a légmozgás. A leghidegebb órákban 8-13, napközben 20-25 fok valószínű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás