promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: visszatér a viharos szél Magyarországra – mutatjuk hol fog lecsapni
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Most lenyugodott a viharciklon, de kedden ismét fel fog támadni a szél.

Egy erős front csapott le Európára a hétvégén, ami Magyarországon is rengeteg helyen okozott fennakadásokat vasárnap. Sok fa utakra, házakra, kerítésekre, autókra és elektromos vezetékekre dőlt – a tűzoltóságot ilyen esetekben riasztották a legtöbbször.

A viharciklon mára már lecsendesedett. Hétfő este felhős lesz az ég, de csak elszórtan fordulhat elő eső, havas eső. Főként északkeleten, és átmenetileg a déli tájakon kell erre számítani.

Az éjszaka második felében az északira forduló szelet a Dunántúlon élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +2 és -3 fok között alakul, de a szélvédett, kevésbé felhős részeken több fokkal hidegebb is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden visszatérhet a viharos szél. Az északi, északnyugati szelet a Dunántúlon erős, néhol viharos lökések kísérik majd. Késő délután, este átmenetileg csillapodik, majd délnyugatira fordul, késő estétől pedig újfent erőre kap a légmozgás.

Napközben helyenként kialakulhat zápor, hózápor. Estétől északnyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé valószínű havazás, az Alpokalja térségében havas eső. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 3 és 7 fok között várható.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás