promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: szinte felborítják az országot a hatalmas széllökések – kapaszkodjon mindenki!
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Pocsékul indul a hétvége, szombaton sokfelé lehet havas eső vagy havazás.

Péntek estétől észak felől átmenetileg nagyobb területen csökken, majd hajnalban nyugat felől ismét növekedni, vastagodni kezd a felhőzet. Helyenként előfordulhat hózápor, havas eső zápor. A nagy területen erős, viharos északnyugati szél az éjszaka második felében veszít erejéből, de erős széllökések még akkor is lehetnek – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően -5 és +1 fok között alakul, azonban a kevésbé felhős, szélcsendes, fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet.

Szombat reggeltől nyugat felől fokozatosan megnövekszik a fátyolfelhőzet, ami meg is vastagszik. Többórás, szűrt napsütés a Tiszántúlon és a Dél-Alföldön várható. Délután már mindenütt borult lesz az ég. A déli óráktól előbb a Dunántúlon és a főváros tágabb térségében alakul ki eső, havas eső, a hegyekben havazás. Estétől már a Dunától keletre is több helyen lehet vegyes halmazállapotú csapadék. Kelet, északkelet felé haladva növekszik a hó esélye. A délnyugati szelet élénk, néhol erős lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7 fok között valószínű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás