promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti időjárás: viharos széllel jön a kíméletlen tél, és nem ereszt minket egy darabig
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A komoly hidegre rá fog tenni egy lapáttal az erős szél, ami bőven csökkenteni fogja a hőérzetünket.

Az emberek többsége mindig megjegyzi, hogy mégis milyen idő legyen januárban, ha nem hideg, és ebben igazuk is van. Persze a nagyon vérfagyasztó hidegig messzire kell menni, mert 1942-ben volt olyan borzalmas tél, hogy sokszor megközelítette a -30 fokot is a hőmérséklet.

Ezt meg fogjuk úszni, sok helyen -10 fok alá hűlhet a levegő, amihez ha szél is társul az nem lesz kellemes.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn néhány helyen kisüthet a nap, de délután inkább a szürke idő lesz a jellemző. Délutántól az észak felől érkező csapadékzónából több helyen előfordulhat eső, de hózápor csak a hegyekben fordulhat elő. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 5 és plusz 1 fok között alakul, legmagasabb hőmérséklet többnyire plusz 5 és 10 fok között ingadozik majd az országban.

Keddre virradó éjjel délnyugaton helyenként még előfordulhat kisebb vegyes csapadék, de napközben ennek már kicsi az esélye. Az ország nagy részén napos idő valószínű, de helyenként felhősebb lehet az ég. Kezdetben sokfelé megerősödik, néhol még viharossá fokozódhat a szél, majd a nap második felében mindenhol csillapodni kezd a légmozgás. A minimumok általában mínusz 5 és 0 fok között alakulnak, de a fagyzugos, illetve szélvédett keleti, északkeleti körzetekben hidegebb is lehet. Kora délután általában plusz 3 és 8 fok közötti értékeket mérhetnek.

Szerdán hajnalban helyenként köd képződhet, amely néhol csak lassan oszlik fel. Napközben több órás szűrt napsütés várható, számottevő csapadék nem valószínű. Sokfelé megélénkül a légmozgás. A leghidegebb órákban az ország nagy részén mínusz 7 és mínusz 1 fok között alakul a hőmérséklet, keleten azonban helyenként mínusz 11 fokig is hűlhet a levegő. Napközben többnyire plusz 1-7 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön, pénteken és szombaton több-kevesebb napsütés várható. Csütörtökön szórványosan valószínű vegyes halmazállapotú csapadék (zápor, havas eső zápor, majd egyre inkább hózápor). Pénteken és szombaton elszórtan előfordulhat hózápor. Csütörtökön a hajnali mínusz 7 és 0 fok közötti értékekről délutánra plusz 4 és 10 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Pénteken a minimumok mínusz 11 és mínusz 1, a maximumok 0 és plusz 5 fok között várhatók. Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 11 és mínusz 2, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul.

Vasárnap változóan, az ország nyugati felén erősebben felhős lehet az ég, ott van nagyobb esélye hószállingózásnak. Helyenként megélénkül a szél is. A minimumhőmérséklet általában mínusz 10 és mínusz 1 fok között várható, a kevésbé felhős, illetve kevésbé szeles tájakon azonban akár mínusz 13 fokot is mérhetnek. A maximumok többnyire 0 és plusz 6 fok között várhatók - olvasható az előrejelzésben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás