promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: csaknem 120 évvel ezelőtt ordítóan hideget mértek, de mi vár ránk most?
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokan ki se mernének bújni az ágyból, ha -28 fokos hidegre kellene ébredni.

Nehéz lenne megdönteni a hidegrekordot december közepén. Anno 1902-ben december 14-én -28, míg december 15-én -26,2 fokot mértek Debrecenben.

Hála égnek most nyugodtabb lesz az idő, és a viharos szél is csak hétvégén tér majd vissza, bár az is bőven elég nagy baj, hogy visszatér.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma este a Dunántúl nagyobb részén jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé párássá válik a levegő. A középső és keleti tájakon kezdetben előfordulhatnak derült, gyengén felhős területek, majd arrafelé is terjeszkedni kezd a zúzmarás köd, illetve a rétegfelhőzet.

A ködös tájakon szitálás, ónos szitálás előfordulhat, illetve a Dunántúl nyugati részén gyenge eső sem kizárt. A legtöbb helyen gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +4 és -7 fok között valószínű. Nyugaton lesz a legenyhébb a hajnal, míg a hosszabb ideig derült, szélvédett részeken akár -10 fok köré is csökkenhet a hőmérséklet. Gondoljunk arra, hogy ez elég távol van a rekordtól.

Sajnos szerdán sem vár ránk sok napsütés. A ködös tájakon szitálás (kezdetben ónos szitálás) előfordulhat, illetve a Dunántúlon gyenge eső sem kizárt. Az északnyugati, északi szél a nyugati megyékben időnként megélénkül, másutt gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +8 fok között valószínű.

Az Időkép előrejelzése szerint csütörtökön északnyugat felől hidegfront érkezik, így ismét szelesre, hétvégén pedig egyre hidegebbre fordul az idő. Számítani kell arra, hogy a viharos szél is vissza fog térni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás