promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: meddig keseríti meg az életünket a viharos időjárást okozó ciklon?
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kedden és szerdán ismét fellélegezhetünk kicsit, de ez nem fog sokáig tartani.

Nagyon nem volt kellemes az időjárásunk az elmúlt pár napban. A viharos szél és a hóátfúvás miatt rengeteg helyre riasztották a tűzoltókat. Elsősorban kidőlt fák, leszakadt faágak nehezítették a közlekedést az utakon.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfő este Dunántúlon többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és gyenge eső, havas eső előfordulhat.

Másutt gyengén vagy közepesen felhős égkép lesz jellemző, foltokban köd, zúzmarás köd képződik, és csak szitálás, ónos szitálás alakulhat ki. Az északi szél csak a Zemplén és a Bakony körül élénkülhet meg, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a Dunántúlon -3, +3, keleten -10 és -3 fok között alakul.

Kedden a Dunántúlon marad az erősen felhős idő. Magyarország középső és keleti megyékben viszont vékony rétegfelhőzet, illetve ködréteg lesz. Utóbbiak kiterjedése lassan csökken, a legtöbb helyen a déli órákra megszűnnek. A Nyugat-Dunántúlon helyenként lehet kisebb eső, a ködös tájakon szitálás, ónos szitálás. Az északias szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között valószínű.

Csütörtökön érkezik az újabb hidegfront:

Az Időkép előrejelzése szerint a két nyugodt nap után csütörtökön északnyugat felől hidegfront érkezik, így ismét szelesre, hétvégén pedig egyre hidegebbre fordul az idő.

A front mögött előbb a magasban, majd hétvégén a talaj közeli légrétegekben is egyre hidegebb, sarkvidéki eredetű levegő érkezik többfelé erős, főként a Dunántúlon viharos északias szél kíséretében.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás