promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: kiadták a figyelmeztetést – erre érdemes lesz mindenkinek figyelnie
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Csütörtök este még sok helyen ónos esőre, valamint havazásra kell számítani, szóval csak óvatosan az utakon.

A Dunántúlon élők csütörtök estig még egy kis ónos esőt kaphatnak a nyakukba, ami egyre nagyobb területen havazásba vált át az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Az Északnyugat-Dunántúlon, illetve a Dunántúli-középhegység térségében általában 5 - 15 cm körüli, főként a nyugati határszélen akár 20 cm fölötti hóréteg kialakulása várható. Itt érdemes vigyázni mert a szél elkezdheti hordani a havat.

A csapadékzóna végül kelet, északkelet felé vonul. A Dunántúlon fokozatosan megszűnik a havazás, a Duna-Tisza közén egyre nagyobb területen várható vegyes halmazállapotú csapadék, míg keleten esőre lehet számítani csütörtök este.

A legalacsonyabb hőmérséklet általában -6 és + 3 fok között alakul, keleten lesz enyhébb az idő. A vastag hóval borított tájakon akár -10 fok alá is hűlhet a levegő hőmérséklete.

Pénteken délelőtt a legtöbb helyen fokozatosan javulnak a látási viszonyok. Általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, helyenként tartósabban párás, ködös területek is előfordulhatnak. Hosszabb-rövidebb napos időszakokra csak kevés helyen számíthatunk. Estétől délnyugat felől ismét megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. A tartósan borult tájakon hószállingózás, szitálás sem kizárt.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0 és +5 fok között alakul.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás