promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: pénteken a záporoké lesz a főszerep, de mikor jön a hidegfront?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentéséből kiderül, hogy tovább tombol a nyár, de pénteken leginkább a záporoké, zivataroké lesz a főszerep.

Az ország túlnyomó részén derült vagy gyengén felhős lesz az ég, azonban a délkeleti, keleti megyékben továbbra is erőteljes lehet a gomolyfelhő-képződés, és ezeken a területeken további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, legfeljebb az Északnyugat-Dunántúlon élénkülhet meg az északira forduló szél a hajnali óráktól. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul.

A keleten az éjszaka képződő záporok, zivatarok megszűnnek, átmenetileg mindenhol derült vagy kissé felhős lesz az ég.

A déli óráktól aztán előbb a keleti országrészben, később máshol is egyre nagyobb eséllyel lehet záporokra, zivatarokra számítani, helyenként felhőszakadás kíséretében.

Estétől emellett a Dunántúlon tartós eső is előfordulhat. Legkisebb eséllyel az Északnyugat-Dunántúlon lehet csapadék. Időnként megélénkül az északi, északkeleti szél, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 22 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 33 fok között valószínű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás