Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Időjárás: pénteken a záporoké lesz a főszerep, de mikor jön a hidegfront?

Időjárás: pénteken a záporoké lesz a főszerep, de mikor jön a hidegfront?

Időjárás

Időjárás: pénteken a záporoké lesz a főszerep, de mikor jön a hidegfront?

Időjárás

Promotions 16:16

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentéséből kiderül, hogy tovább tombol a nyár, de pénteken leginkább a záporoké, zivataroké lesz a főszerep.

Az ország túlnyomó részén derült vagy gyengén felhős lesz az ég, azonban a délkeleti, keleti megyékben továbbra is erőteljes lehet a gomolyfelhő-képződés, és ezeken a területeken további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, legfeljebb az Északnyugat-Dunántúlon élénkülhet meg az északira forduló szél a hajnali óráktól. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul.

A keleten az éjszaka képződő záporok, zivatarok megszűnnek, átmenetileg mindenhol derült vagy kissé felhős lesz az ég.

A déli óráktól aztán előbb a keleti országrészben, később máshol is egyre nagyobb eséllyel lehet záporokra, zivatarokra számítani, helyenként felhőszakadás kíséretében.

Estétől emellett a Dunántúlon tartós eső is előfordulhat. Legkisebb eséllyel az Északnyugat-Dunántúlon lehet csapadék. Időnként megélénkül az északi, északkeleti szél, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 22 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 33 fok között valószínű.

Borítókép: Illusztráció / Profimedia