promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: jégeső, felhőszakadás – így búcsúzik tőlünk a kánikula
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Akinek már elege van a 40 fok körüli értékekből, az örülni fog a csütörtöki időjárásnak, bár a jégesőnek valószínűleg nem.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat úgy jósolta, hogy csütörtök vagy péntek körül fog beesni a hőmérséklet, amikor is elköszönünk egy hosszabb időre az elviselhetetlen forróságtól.  

Szerda éjszaka a Dunától keletre továbbra is erőteljes gomolyfelhő-képződésre kell számítani. Az ország középső felében-harmadában, majd hajnalban már a keleti megyékben is valószínű zápor, zivatar, amelyet jégeső, felhőszakadás is kísérhet.

A szél csak zivatarok körül erősödhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 22 fok között alakul, a hűvösebb a Nyugat-Dunántúlon lesz.

Csütörtökön az éjszakai záporok, zivatarok a délelőtti órákban a középső, illetve átmenetileg a keleti országrészben is megszűnnek, és szakadozik a felhőzet. A Tiszántúlon azonban ismét erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és az átmeneti szünetet követően újfent kialakulhatnak záporok, zivatarok. Máshol csak kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarja a napsütést, és csapadék sem várható. A légmozgás mérsékelt lesz, csak zivatarok környezetében lehet erős vagy viharos széllökés. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 27 és 33 fok között várható.

Az előrejelzést Bertóti Dia fotójával zárjuk. Valószínűleg sok helyen lehet majd ilyen felhő monstrumokkal találkozni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás