promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fehér lesz az idei karácsony? – mutatjuk a jövő heti időjárást
Borítókép:  ATTILA KISBENEDEK / AFP
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A jövő heti időjárás legfontosabb kérdése: fehér karácsonyunk lesz? A helyzet az, hogy felülünk a hullámvasútra, előbb már-már a tavaszias időnk lesz, majd jön a hideg. Karácsony első napján már lehet néhol havas eső, hó is.

Jönek az ünnepek, épp ezért a következő hét egyik legfontosabb kérdése:

fehér lesz-e az idei karácsony?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az előttünk álló napokban felülünk a hullámvasútra, előbb már-már a tavaszias időnk lesz, majd jön a hideg és a mínuszok, de hó, havazás nem várható. 

Hétfőn szürke, borult idő várható. Gyenge eső és szitálásra lehet számítani. A szél mérsékelt marad. A hőmérséklet hajnalban -1 és +4 fok között, nappal 1 és 6 fok között alakul.

Kedden szintén többnyire erősen felhős vagy borult idő várható. Jelentősebb csapadék az északi megyékben, illetve a Dunától keletre várható. A hajnali hőmérséklet 0 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között valószínű.

Szerdán akár már többórás napsütésre is lehet számítani. Keleten, északkeleten eső előfordulhat, másutt csapadék nem lesz. Estétől beborul az ég. A nappali csúcshőmérséklet akár a 13 fokot is elérheti.

Csütörtökön (december 24.) a nap második felében lehet többfelé esőre, záporra számítani. A szél többfelé megélénkül, megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 14 fok között alakul.

Pénteken (december 25.) már hidegebb lesz. Elsősorban a hegyvidéki területeken, kisebb eséllyel a délnyugati, déli megyékben havas esőbe, hóba is válthat a csapadék. Élénk, olykor erős széllel kell számolni. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között várható.

Szombaton (December 26.) a jelenlegi előrejelzések szerint több-kevesebb napsütéssel tarkított napunk lesz. Helyenként lehetnek hózáporok. A nappali csúcshőmérséklet 4 fok körül alakul.

[[c1]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás