Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Tűzhelyen fortyogó vízzel teli fazékhoz fog hasonlítani az időjárás

Tűzhelyen fortyogó vízzel teli fazékhoz fog hasonlítani az időjárás

Időjárás

Tűzhelyen fortyogó vízzel teli fazékhoz fog hasonlítani az időjárás

Időjárás

Promotions - 2020.06.06. 18:48

A következő napokban úgy fog fortyogni felettünk a légkör, akár egy fazék víz a tűzhelyen. Az így kialakuló záporok, zivatarok pedig remélhetőleg mind több helyen enyhítik majd a szárazságot – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szombaton éjszakára a záporok fokozatosan lecsengenek, de nem mindenütt, mert még hajnalban is lehet néhol zápor, esetleg zivatar.

Vasárnap erőteljes gomolyfelhő-képződés várható az ország középső felén jobban összeálló felhőzettel. Naposabb időben inkább csak a Délnyugat-Dunántúlon és a keleti határvidéken lehet bízni. Már délelőttől kezdődően többfelé kell ismétlődő záporokra, zivatarokra számítani, utóbbiakat elsősorban felhőszakadás kísérheti. Az előbb említett naposabb részeken kisebb – de nem nulla – a csapadék esélye.

A déli szél szombaton még csak az északi megyékben, vasárnap már országszerte megélénkül, sőt olykor meg is erősödik, de zivatarok körül viharos széllökések is várhatóak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 23 és 29 fok között alakul.

Borítókép: illusztráció. Forrás: AFP.